Știri externe

Depozit de deșeuri radioactive din Kiev, lovit de rachete. Ce au transmis autoritățile

Rușii continuă să atace Kievul cu toate forțele militare. În noaptea de sâmbătă spre duminică, 27 februarie, un depozit de deșeuri radioactive din Kiev a fost lovit de rachete, iar sistemul automat de monitorizare a radiațiilor a eșuat.

Depozit de deșeuri radioactive din Kiev, lovit de rachete

Informația a fost confirmată de către Inspectoratul de Stat pentru Reglementare Nucleară din Ucraina. Se pare că sistemul automat de monitorizare a radiațiilor a eșuat. Inspectoratul a anunțat, printr-o postare pe Facebook că rușii au bombardat în masă Kievul cu toate tipurile de arme antiaeriene și rachete din dotare.

În data de 27 februarie 2022, la ora 01:20, ora Kievului, ca urmare a bombardării în masă a Kievului cu toate tipurile de arme antiaeriene și rachete aflate la dispoziția Federației Ruse, rachetele au lovit situl de eliminare a deșeurilor radioactive al filialei din Kiev a Întreprinderii specializate de stat “Radon”, au anunțat autoritățile.

Sistemul automat de monitorizare a radiațiilor a eșuat

Camerele de supraveghere au înregistrat căderea rachetelor, însă sistemul automat de monitorizare a radiațiilor a eșuat, astfel încât evaluarea situației radiațiilor va fi efectuată cu ajutorul unor dispozitive portabile după terminarea tirului de rachete.

Inspectoratul de Stat pentru Reglementare Nucleară din Ucraina a precizat că, potrivit evaluării preliminare, nu există pericol de protecție radioactivă pentru persoanele aflate în afara zonei de protecție sanitară a RWD Radon.

Depozit petrolier lovit de o rachetă în orașul Vasilkov din Kiev. Imediat după impact a avut loc și o explozie. Bombardamentele rușilor în Ucraina au avut ca țintă zonele marilor orașe din Kiev și Harkov în noaptea de sâmbătă spre duminică. Un gazoduct a fost lovit de un atac în al doilea cel mai mare oraș, Harkov.

Rachetele au atins și un bloc de locuințe, o femeie căzând victimă. Potrivit celor mai noi informații  un oraș din sudul Ucrainei a fost cucerit de Rusia, anunță presa din stat, citată de BBC. Trupele rusești ocupă Noua Kahovka – un oraș mic, dar strategic localizat pe râul Nipru, care furnizează canale de apă pentru peninsula Crimeea.

Comments are closed.