Știri

Directori silvici convinși să demisioneze, ca să fie înlocuiți cu oameni de partid. Totul a ieșit la iveală

O anchetă marca Recorder a scos la iveală probleme grave în cadrul Ministerului Medicului. Directorii din instituțiile subordonate Ministerului au fost șantajați să demisioneze, ca să poată fi înlocuiți cu oameni de partid. În spatele campaniei stătea nimeni altul decât secretarul de stat Gelu Puiu.

Directori silvici schimbați politic

Jurnaliștii de la Recorder au intrat în posesia unor înregistrări care arată cum directori silvici, din instituțiile subordonate Ministerului Mediului, au fost constrânși să demisioneze pentru a fi înlocuiți cu oameni de partid. A fost vorba despre o adevărată campanie de șantaj coordonată de la vârful Ministerului Mediului.

Din înregistrări reiese că omul din spatele acestei campanii este nimeni altul decât secretarul de stat Gelu Puiu. El s-a lăudat apropiaților că a schimbat mai mulți directori silvici după ce i-a amenințat cu controale care sigur aveau să descopere nereguli. Vorbim despre directori silvici care ocupaseră posturile prin concurs și care erau înlocuiți de oameni de partid, mulți fără vreo legătură cu domeniul.

Gelu Puiu și-a dat demisia de la Ministerul Mediului

După ce totul a devenit public, Gelu Puiu și-a dat demisia. Premierul României a anunțat marți, 20 aprilie 2021, că a acceptat demisia secretarului de stat.

În primul rând vreau să vă anunţă că domnul secretar de stat Gelu Puiu de la Minusterul Mediului şi-a înaintat demisia, pe care i-am acceptat-o, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, premierul Florin Cîţu.

Suceveanul Gelu Puiu a preluat funcția de secretar de stat în Ministerul Mediului în luna decembrie 2019.

Marți, 20 aprilie 2021, el și-a dat demisia din această funcție, după ce în spațiul public au apărut înregistrări în care declară că ar fi schimbat din proprie inițiativă peste 20 de directori de Direcții Silvice din întreaga țară.

Cazul ne amintește de o altă anchetă marca Recorder, care o viza pe tânăra chelneriță angajată pe post de inginer la Apele Române.

Comments are closed.