Știri

Directorul CFR, reacție nervoasă în cazul copiilor rămași cu trenul în câmp. Florin Cîțu: “dacă lucra la Guvern, acum era acasă”

Noi explicații în cazul trenului rămas aproape nouă ore în câmp. Directorul CFR care a reacționat nervos la întrebările jurnaliștilor cu privire la măsurile pe care le-a luat pentru pasageri, a revenit cu explicații.

Cum explică directorul CFR reacția cu privire la trenul rămas în câmp

Ovidiu Vizante, directorul CFR Călători a avut o discuție dură cu un jurnalist despre cazul trenului rămas în câmp. Jurnalistul l-a întrebat ce se întâmplă cu pasagerii, ce condiții li se pun la dispoziție până se remediază problema, iar Vizante a reacționat la impuls.

Ulterior și-a explicat reacția:

A fost un moment de lipsă de concentrare pe fondul oboselii acumulate după o noapte petrecută la serviciu, sub nicio formă nu vreau să se înțeleagă că aș fi indiferent la disconfortul pasagerilor, a spus Ovidiu Vizante.

Când jurnalistul l-a întrebat de ce nu a ajuns o locomotivă la oamenii care au rămas în câmp, fără curent, apă și mâncare, directorul CFR a replicat:

Și de ce mă întrebați pe mine? Noi am pus la dispoziția CFR-ului această locomotivă. Dacă a fost un pom căzut pe linie, locomotiva nu poate, din păcate, sări peste pom. Eu vă spun ce informații am eu. Încercați să vorbiți cu responsabilii, cei care conduc circulația, a răspuns reprezentantul CFR.

Ovidiu Vizante a continuat discuția cu jurnalistul și s-a arătat deranjat că se presupune că nu și-a făcut treaba cum trebuie și că nu a luat măsurile ce se impun în astfel de situații. Directorul CFR Călători a mai spus că toți factorii de decizie de la CFR au încercat să găsească o soluție și că pasagerii nu au fost abandonați.

Cred că e impropriu să spuneți abandonați când toți directorii CFR Călători au încercat să găsească o soluție. Încercați dumneavoastră să găsiți la ora aceea soluții! Încercați să găsiți transbordare la ora 00:00, la 1.000 de călători, câți sunt într-un tren. (…) Eu sunt în funcție, eu iau deciziile. De ce trebuie să veniți dumneavoastră să îmi spuneți ce trebuia să fac dacă vă spun că nu se putea face, a mai spus Ovidiu Vizante.

Cu privire la acest incident, premierul României, Florin Cîțu a spus că dacă directorul CFR ar fi lucrat la Guvern, acum era acasă, sugerând, în mod evident, că l-ar fi demis.

Trenul Mangalia- București a rămas în câmp, iar călătorii, între care mulți copii care se întorceau de la mare, au rămas blocați mai multe ore.

Comments are closed.