Știri externe

Doliu în familia Obama. Fostul președinte american și-a pierdut bunica

Fostul președinte al Americii este în doliu, după ce bunica lui s-a stins din viață. Femeia în vârstă de 99 de ani a murit luni, într-un spital din Kenya. Anunțul cu privire la această pierdere a fost dat de către fiica acesteia.

Barack Obama și-a pierdut bunica

Bunica fostului președinte al Americii se numea Sarah Obama și avea 99 de ani. De ceva timp ea era internată într-un spital din Kisumu, situat în regiunea de vest a Kenyei.

Barack Obama era foarte apropiat de ea și îi spunea mama Sarah, deși femeia nu era bunica lui de sânge. Sarah a fost cea de-a treia soție a bunicului pe linie paternă a lui Obama.

Femeia a devenit cunoscută în spațiul public în urma unei vizite pe care Barack i-a făcut-o în 2016, care la acea vreme era senator.

Într-un mesaj de condoleanțe, președintele kenyan Uhuru Kenyatta a spus:

Trecerea mamei Sarah este o mare lovitură pentru națiunea noastră. Am pierdut o femeie puternică și virtuoasă. O matriarhă care a ținut împreună familia Obama și a fost o icoană a valorilor familiale.

Mama Sarah era iubită în comunitatea din care făcea parte. Se implica în diverse acțiuni caritabile, strângea fonduri pentru taxele școlare ale copiilor orfani, sau din familii nevoiașe, și se îngrijea de binele văduvelor.

Iubesc educația pentru că astfel copiii învață că sunt autosuficienți, în special fetele care, de prea multe ori, nu au avut ocazia să meargă la școală, spunea Sarah Obama.

Doliu în familia Obama. Fostul președinte american și-a pierdut bunica

Obama a vorbit, de nenumărate ori despre bunica sa vitregă, în discursurile oficiale. De altfel, femeia a fost alături de el în cele mai importante momente din cariera lui, cum ar fi prima sa investire în funcția de președinte al Americii, din 2009.

Doliu în familia Obama. Fostul președinte american și-a pierdut bunica

Sarah Obama era musulmană și nu se știe dacă va fi înhumată conform practicelor acestei religii unde cei decedați sunt înmormântați în maxim 24 de ore de la constatarea decesului.

Comments are closed.