Știri externe

Doliu în lumea artistică! A murit cântăreața care „a inventat discoteca”

În ultima perioadă, o mulțime de persoane importante au plecat dintre noi în mod fulgerător. Artiști mari, celebri, sportivi sau actori, ne-au părăsit, lăsând această lumea mai săracă. Aflăm acum că o altă cântăreață celebră a murit, la venerabila vârstă de 92 de ani.

A murit Régina Zylberberg

O mare artistă a plecat dintre noi la 92 de ani, după ce ne-a încântat decenii întregi. Anunțul a fost făcut de către nepoata acesteia, care a ținut să îi informeze pe toți cei care au cunoscut-o și au iubit-o pentru talentul ei.

Mai exact, este vorba despre cântăreaţa şi actriţa Régine, care a dominat lumea cluburilor de noapte şi a „inventat discoteca” în Franţa şi în străinătate, a murit la începutul lunii. Nepoata sa Daphné Rotcajg, a declarat scurt că regretata artistă ne-a părăsit la 1 mai, fără a da prea multe detalii despre tragicul eveniment.

„Régine ne-a părăsit în linişte pe 1 mai la ora 11.00” la Paris, a precizat Rotcajg.

Cântăreţul Renaud, care i-a scris mai multe melodii, considera că era reprezentanta istorică a cântecului francez și a lăsat o adevărată istorie în urmă. A fost o artistă complexă, care a deţinut până la 22 de cluburi de noapte care i-au purtat prenumele. De altfel, a jucat și în filme precum „Jeu de massacres” de Alain Jessua, „Robert et Robert” de Claude Lelouch sau „Les ripoux” de Claude Zidi.

Marele artist a amintit și câteva dintre piesele pentru care Regine a fost memorabilă, melodii precum „La grande Zoa”, „Azzurro”, „Les p’tits papiers” sau „Patchouli Chinchilla”, care făceau furori în discotecile vremurilor trecute. Reprezenta cu mândrie generația de aur a artiștilor internaționali și, chiar și după retragere, a revenit cu drag pe scenă la fiecare invitație. A fost iubită și apreciată și mulți vor veni să o conducă pe ultimul drum.

 

Comments are closed.