Știri externe

Doliu în lumea internațională a filmului! A murit celebra actriță din Star Trek

Am pierdut în ultimul timp o mulțime de Legende, care au scris istorie. Întreaga lume este din nou îndoliată, după ce una dintre cele mari actrițe a plecat dintre noi. Avea venerabila vârstă de 89 de ani și a interpretat unul dintre cele mai importante roluri din Star Trek.

A murit Nichelle Nichols

Actriţa americană Nichelle Nichols, cunoscută pentru rolul său din seria originală Star Trek, a murit la venerabila vârstă de 89 de ani. Tragicul eveniment a avut loc sâmbătă noaptea spre duminică, iar anunțul a fost făcut de către fiul ei, pe pagina oficială a actriței.

Vezi și: Doliu în lumea sportului! Am pierdut cel mai bun jucător al momentului

Bărbatul a anunțat că mama sa a murit din cauze naturale și spune că toată familia a pierdut un adevărat model de viață. Un purtător de cuvânt al familiei a precizat că actriţa a murit în Silver City, statul New Mexico, unde locuia cu fiul ei.

“Azi noapte, mama mea Nichelle Nichols a murit din cauze naturale. Ea a fost un model pentru noi toţi”, a declarat fiul ei, Kyle.

Cea mai mare realizat a fost interpretarea rolului locotenentului Nyota Uhura, un ofiţer cu origini africane şi fluent în swahili, în seria Star Trek din 1960. A atras atenția prin această reușită, mai ales datorită faptului că era o femeie de culoare în lumea filmului.

Nicholls a devenit și ambasador al agenției spațiale americane NASA și a ajutat la recrutarea de femei și minorități pentru programul spațial al acesteia. De asemenea, a fost și cântăreață si dansatoare și a avut parte de o mulțime de reușite de-a lungul anilor.

Comments are closed.