Media

Doliu în lumea muzicii populare! A murit soția lui Nicolae Botgros

Lumea muzicii este îndoliată din nou! Soția celebrului dirijor Nicolae Botgros a murit subit la vârsta de 68 de ani. Până în acest moment nu se cunoaște cauza exactă a morții ei, dar poate fi vorba despre probleme de sănătate mai vechi care acum s-au agravat și au răpus-o pe celebra interpretă de muzică populară.

A murit Lidia Bejenaru-Botgros

Lidia Bejenaru-Botgros, soția dirijorului Nicolae Botgros, a murit la vârsta de 68 de ani. Femeia făcea parte din orchestra „Lăutarii” și avea o carieră uimitoare, de peste 45 de ani. Nu se cunoaște cauza exactă a morții, dar revenim cu informații imediat ce apropiații sau membrii familiei fac declarații în acest sens.

Anunțul morții sale a fost făcut astăzi, pe rețelele de socializare, de către Iuliana Tudor, prezentatoarea de la TVR 1 și apropiată a familiei artistului. Ea a publicat o imagine alb-negru, unde a transmis un mesaj de condoleanțe familiei îndurerate.

„S-a stins din viață Lidia Bejenaru Botgros! Sincere condoleanțe familiei!”, a scris Iuliana pe Facebook.

Cinci decenii de muzică

Ulterior,  Andrei Locoman, directorul general ,,Moldova-Concert”, a confirmat și el vestea tragică pe care au primit-o iubitorii de muzică populară astăzi. Acesta a transmis un mesaj emoționant pentru celebra interpretă și a vorbit despre cariera sa de succes pe care a reușit să o contureze în cele aproape cinci decenii de muzică.

„Ziua de 26 iulie va rămâne o zi tristă în muzica populară. Lidia Bejanaru-Botgros, solistă de o viață a Orchesrtei Naționale de muzică populară ,,Lăutarii” și-a încheiat spectacolul vieții aici, pe pământ. S-a retras în culisele veșniciei, dar va fi petrecută cu aplauze și flori, așa cum era și întâmpinată de admiratorii săi pe marile scene timp de 45 de ani”, a transmis Andrei Locoman.

Lidia și Nicolae Botgros erau împreună de aproape 50 de ani și mariajul lor a întâmpinat și probleme. Celebrul dirijor și compozitor a avut o relație cu o femeie mult mai tânără decât el, căreia i-a dăruit și un copil. Totuși, s-a despărțit de aceasta și i-a fost în continuare alături soției sale, în ultimii ani de viață.

Comments are closed.