Media

Doliu în lumea politică! A murit George Ciamba, Ambasadorul României în Grecia

Lumea politică este îndoliată! A murit George Ciamba, Ambasadorul României în Grecia. Bărbatul avea doar 55 de ani și probleme grave de sănătate, care i-au dat mari bătăi de cap în ultimii săi ani de viață. Deși medicii au făcut tot ce s-a putut pentru el, organismul lui a cedat.

S-a stins George Ciamba

George Ciamba, ambasadorul României la Atena, diplomat care a lucrat în Ministerul Afacerilor Externe încă din decembrie 1990, a murit luni, 12 iulie, la vârsta de 55 ani. Bărbatul avea probleme de sănătate de mai mult timp, iar în ultima vreme se agravaseră considerabil și organismul lui a cedat.

George Ciamba avea cancer și revenise în țară săptămâna trecută. De mai mulți ani, bărbatul făcea tratamente pentru afecțiunea gravă pe care o avea și toți sperau că se va vindeca, mai ales că avea o vârstă destul de mică și își dorea să câștige lupta cu boala. Apropiații săi au confirmat decesul și au declarat că se pregătesc pentru înmormântare.

Informația a fost publicată și de jurnalistul Radu Tudor pe pagina de Facebook, care a mărturisit că știa ce probleme are, dar nu se aștepta la un sfârșit atât de tragic, atât de devreme, pentru că a luptat și își dorea să trăiască.


George Ciamba avea 55 de ani și era un diplomat român de carieră în cadrul Ministerului Afacerilor Externe. Din noiembrie 2018 până în noiembrie 2019 a fost ministru pentru Afaceri Europene în Guvernul României, iar, în această calitate, a gestionat prima Președinție română a Consiliului UE.

În 1997, Ciamba a fost selectat să participe la Programul „International Visitor” pentru lideri în formare pe probleme de politică externă al Agenţiei de Informaţii a SUA, conform MAE.

Între 1999-2003, George Ciamba a fost chiar și ambasador al României în Republica Turcia, precum şi Reprezentant Permanent al României la Organizaţia Cooperării Economice la Marea Neagră.

Comments are closed.