Știri externe

Doliu în lumea sportului! A murit la doar 18 ani, în timpul unui meci

Lumea sportului a pierdut o mulțime de persoane importante în ultima perioadă, dar se pare că șirul tragediilor nu se oprește aici. Jeanette Zacarias Zapata, o pugilistă de 18 ani din Mexic, a murit la câteva zile după un meci de box din Canada. Loviturile colegei sale de ring i-au fost fatale tinerei care avea tot viitorul în față.

A murit Jeanette Zacarias Zapata

Pugilista Jeanette Zacarias Zapata a participat sâmbătă la Gala GVM International de la Montreal. Zapata a cedat în faţa canadiencei Marie Pier Houle în runda a patra a unui meci pentru categoria welter, după ce a primit mai multe lovituri cărora nu le-a putu face față.

Zapata a încasat un upercut de stânga, un croșeu de dreapta, iar apoi a părut să aibă un atac cerebral. A căzut lată la podea și imediat au intervenit echipajele de salvare care se aflau deja la fața locului în timpul meciului. Tânăra a fost transportată de urgență la spital.

Jeanette era în stare extrem de gravă, motiv pentru care a fost plasată în comă indusă. La patru zile după acest moment, joi, promoterul Yvon Michel a anunțat decesul sportivei din Mexic, al cărui organism a cedat după zile întregi de chin.

Yvon Michel a transmis un mesaj emoționant de condoleanțe familiei și și-a exprimat regretul față de pierderea imensă din lume sportului. Jeanette Zacarias Zapata era o tânără care avea tot viitorul în față, dar căreia i-au fost tăiate aripile mult prea devreme.

“Am aflat cu multă tristețe de la un membru al familiei acesteia că Jeanette Zacarias Zapata a murit în această după-amiază, la ora 3:45. Toți suntem afectați de acest anunț dureros.

Prezentăm condoleanțele noastre sincere familiei ei, celor apropiați, prietenilor și, în special, soțului Jovanni Martinez, care a fost alături de ea până în ultimele momente”, a anunțat Yvon Michel.

Marie Pier Houle, adversara lui Zapata, a reacționat și ea printr-o postare pe rețelele sociale, la o zi după incident, precizând că nu a intenționat să își rănească adversara. Mai mult, a explicat că acestea sunt riscurile acestui sport și că speră că Jeanette să își revină, dar nu a fost aș.

Comments are closed.