Știri externe

Doliu în lumea sportului! Am pierdut cel mai bun jucător al momentului

Au plecat în ultima vreme o mulțime de celebrități, oameni de renume, care au lăsat în urma lor lacrimi si amintiri frumoase. Aflăm acum de moartea unui sportiv mare, care a scris istorie în lume în acest domeniu. Toată lumea este îndoliată după aflarea veștii.

A murit Bill Russell

Bill Russell a fost unul dintre cei mai cunoscuți și cei mai buni jucatori de baschet ai momentului, care a evoluat la Boston Celtics. A fost considerat una dintre marile Legende ale sportului românesc, care a făcut istorie în NBA. A primit premii importante cu echipa lui și și-a dedicat baschetului 60 de ani din viață.

 

Vezi și: Doliu în PSD, tragedie. A fost găsit fără suflare, pe marginea drumului

Anunțul cu privire la acest deces a fost făcut pe rețelele de socializare, prin intermediul unei postări. Acesta a murit în brațele soției sale, la venerabila vârsta de 88 de ani. În ultima vreme suferi mult, pentru că problemele de sănătate se agravaseră considerabil.

Bill a fost foarte dedicat meseriei sale și nu a putut sta departe de ea. După retragere, a încercat să îi aducă și pe alții pe drumul lui. Russell a câștigat 11 campionate cu Celtics, dintre care opt titluri consecutive și a fost mereu fruntaș la goluri. A înscris în cele mai importante meciuri și a avut parte de un succes formidabil.

Pentru reușitele sale, statul i-a făcut statuie în Boston. A fost mândru de această reușită și s-a bucurat din plin de cadoul pe care i l-au făcut cei care l-au iubit.

„Am jucat un joc de echipă și singura statistică importantă era cine a câștigat meciul. Așadar, le mulțumesc întotdeauna coechipierilor mei pentru că m-au lăsat să-i ajut să fie campioni. Sunt câteva lucruri de care sunt mândru. De exemplu, nu o dată am fost liderul echipei Celtics la puncte marcate. I-am auzit pe băieții din alte echipe spunând că ar trebui să conduci echipa ta la punctaj. Așa că mă uitam unde se afla echipa lor”, a declarat Russell în 2014 la dezvelirea statuii sale, la Primăria din Boston.

Comments are closed.