Știri externe

Doliu în presa lumii. Un celebru jurnalist s-a stins din viață

Doliu în presa internațională. S-a stins din viață jurnalistul Stephan Nasstrom. A lucrat aproape 40 de ani pentru una dintre cele mai mari și apreciate agenții de știri din întreaga lume. Acum avea 70 de ani și a murit în Peru, locul unde și-a petrecut ultimii ani din viață.

Stephan Nasstrom a fost un mare jurnalist sportiv al lumii

Nasstrom a acoperit numeroase Campionate Mondiale de fotbal și, mai mult decât atât, opt ediții ale Jocurilor Olimpice.

În 2010 s-a retras din activitate, încheind astfel o colaborare de 40 de ani cu agenția Associated Press.

Jurnalistul a murit la vârsta de 70 de ani, în locuința sa din Peru. Acolo a ales să-și trăiască bătrânețea.

Este regretat datorită carierei sale remarcabile. Și-a făcut profesia cu pasiune și a pus amprenta peste tot pe unde a fost. Era specializat în ski, fotbal, tenis, atletism și baseball. Cu toate astea, a scris și despre o varietate de alte sporturi, inclusiv lupte olimpice.

Nasstrom a călătorit pe tot globul și era mândru că a acoperit evenimente de pe mai multe continente.

Porecla lui era Elk, mulți îi spuneau așa fără să știe exact de unde provine.

Prima Cupă Mondială a lui Nasstrom a fost în 1978 în Argentina

Acolo, la un moment dat, în fața unui restaurant a întâlnit o femeie care i-a captat atenția. Curând, acea femeie avea să-i devină soție și să-i dăruiască doi copii: Daniel și Michael.

La turneul din 1994 găzduit de Statele Unite, Nasstrom a atras ceea ce el a numit „cel mai mare fior” când Suedia a terminat pe locul trei în spatele puterilor Brazilia și Italia.

Familia sa a fost acolo pe tot parcursul turneului, rămânând în San Diego, în timp ce Nasstrom urmărea echipa Suedia în jurul Statelor Unite.

Un adevărat povestitor, Nasstrom își va captiva fiii și prietenii cu povești despre călătoriile sale prin „lumea sportului”.

Toți prietenii mei îmi spun că el a fost prietenul-tată preferat, pentru că avea atât de multe povești amuzante, a declarat pentru The Washington Post, Daniel, fiul jurnalistului.

Comments are closed.