Știri

Doliu în rândul sportivilor! Fotbalul românesc a mai pierdut o legendă

În ultima vreme, tot mai multe persoane publice, cunoscute, care au scris legendă în anumite domenii, au plecat dintre noi. Lumea fotbalului a pierdut mai mulți reprezentanți de seamă, iar acum a fost lovită din nou de o tragedie. Cornel Cristescu, fost jucător la Steaua, a murit la doar 52 de ani.

Cornel Cristescu a plecat dintre noi

Cornel Cristescu, un celebru fotbalist din țara noastră, a murit la vârsta de 52 de ani. O boală nemiloasă a fost cea care l-a răpit, după multe lupte grele. În final,m organismul său a cedat.

Vestea teribilă a fost dată pe Facebook de fostul portar şi actual antrenor Bogdan Argeş Vintilă, care a transmis un mesaj emoționant pentru bunul său prieten. Cei doi au avut o relație foarte apropiată și au colaborat atât în plan sportiv, cât și în muzical. Au cântat împreună într-o trupă de hip-hop.

Antrenorul suferă din cauza acestei pierderi mari, având în vedere că au avut o relație foarte strânsă. Fanii sunt și ei uimiți de acest eveniment, mai ales că nu au mai auzit vești despre marele fotbalist de ceva timp și acum tragedia a venit ca un fulger.

“Cu durere în suflet vă anunţ că a trecut la cele veșnice, după o grea suferință, bunul meu prieten Cornel Cristescu.

Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace!”, este mesajul postat de Bogdan Argeş Vintilă.


Cornel Cristescu a jucat la Autobuzul București, Steaua, FC Selena Bacău, FC Argeș, Rocaru și Astra. A strâns 233 de meciuri în prima divizie, marcând 5 goluri. În cele două sezoane petrecute în Ghencea, Cristescu a adunat 14 meciuri şi un gol. Ultimul său meci a fost pe 1 iunie 2002, Astra – Steaua 1-1. A fost campion cu „militarii” în 1993.

Cornel Cristescu a mai jucat şi în şaisprezecimile Cupei Cupelor împotriva danezilor de la Aarhus, pe 4 noiembrie 1992. Partida s-a încheiat cu scorul de 2-1, iar fostul mijlocas a marcat golul de 1-1 pentru Steaua (vezi video).

Comments are closed.