Știri externe

Doliu internațional! A murit cea mai cunoscută compozitoare

Tot mai multe valori pleacă dintre noi și ne lasă doar amintirea. În ultima vreme au avut loc multe decese ale unor persoane importante și se pare că tragediile continuă să aibă loc. Aflăm acum că una dintre cele mai cunoscute compozitoare a părăsit această lume la venerabila vârstă de 93 de ani.

A murit compozitoarea Marilyn Bergman

Marilyn Bergman a fost una dintre cele mai cunoscute compozitoare din lume, care a primit numeroase premii de-a lungul carierei sale. De la fiica sa aflăm că a murit sâmbătă dimineață, pe 8 ianuarie 2022, în casa ei din Los Angeles. Ea avea 93 de ani și în ultima vreme avusese multe probleme de sănătate, care s-au agravat pe parcurs.

În ultimele clipe de viață i-a avut alături pe soțul său și pe fiica sa, cele mai importante persoane pentru ea. Se pare că Marilyn a decedat din cauza unui stop respirator, care a apărut în urma mai multor probleme de sănătate cu care se confrunta de ani buni.

Fiica sa a mărturisit că a avut parte de o moarte liniștită și nu s-a confruntat cu dureri și suferință mare. Era deja pregătită pentru acest moment și de câteva săptămâni i se agravase starea de sănătate.

„Ea a avut o înrăutățire a stării sale de sănătate în ultimii doi ani și, în ultimele câteva săptămâni, era clar că se pregătea să plece și a murit foarte pașnic, fără nicio durere sau luptă”, a declarat Julie Bergman, fiica artistei

Între artă și politică

Compozitoarea a avut o carieră uimitoare și a înregistrat multe reușite. A colaborat ani buni cu soțul ei, Alan Bergman, alături de care a câștigat premii Oscar pentru cântece precum “The Windmills of Your Mind” și “The Way We Were”. De asemenea, Marilyn și Alan au mai câștigat și premii Emmy pentru aceleași compoziții și pentru altele, dar și un premiu Grammy pentru “The Way We Were.”

Marilyn a fost foarte pasionată și de politică și activism social și s-a implicat în acest domeniu. În 1984, ea și alte 10 femei au fondat Comitetul Politic al Femeilor de la Hollywood și strângeau bani pentru diferite proiecte.

Comments are closed.