Știri externe

Doliu internațional! A murit o celebră actriță din telenovele

Lumea filmului este îndoliată, după ce a plecat dintre noi una dintre cele mai cunoscut actrițe de telenovele. A murit actriţa spaniolă Pilar Bardem, pe care toată lumea o cunoaște din cele peste 60 de filme în care a jucat. A câștigat și premii importante în cariera sa.

A murit Pilar Bardem

Este doliu uriaș în lumea artistică! A murit actrița Pilar Bardem, actriță spaniolă care a jucat în numeroase filme și seriale, care și în România au avut mare succes. Au fost peste60 de producții în care a apărut și a avut mare succes de-a lungul carierei sale.

Ea se lupta de ani buni cu o afecțiune pulmonară gravă, dar asta nu a împiedicat-o să-și facă meseria cu mare dedicare. Celebra actriță a luptat cu boala și își dorea mult să trăiască, dar organismul său a cedat, în final. Pilar ajunsese la venerabila vârstă de 82 de ani, dar ultimii ani din viața sa au fost cei mai grei.

Ministrul spaniol al Culturii, Miquel Iceta, a transmis și el un mesaj emoționant, precizând că actrița va rămâne mereu vie în amintirea celor care au iubit-o.

„Transmit condoleanţe familiei, prietenilor şi colegilor ei. Memoria o va păstra mereu vie între noi”, a scris el pe Twitter.

Pilar Bardem a câştigat un premiu Goya pentru rolul din „Nadie hablará de nosotras cuando hayamos muerto”, care i-a adus și mai mare recunoaștere.  Fiul său, Javier, a cunoscut succesul pentru rolul său din No Country for Old Man al fraţilor Coen.

Născută în Sevilia, pe 14 martie 1939, ea a făcut parte dintr-o familie de cineaşti importanţi – a fost sora regizorului Juan Antonio Bardem şi mama actorilor Javier, Carlos şi Mónica Bardem. Talentul său a fost moștenit de copii și spera mereu că toți urmași ei vor ajunge bine în viață.

Ea a fost cunoscută şi pentru activismul politic. S-a opus, împreună cu alţi actori, inclusiv Javier Bardem, deciziei Guvernului spaniol de a trimite trupe în Irak, în 2003. Își plăcea să simtă că face ceva pentru țara ei.

Prima apariţie în film a fost în 1965, în „El mundo sigue”, regizat de Fernando Fernán Gómez, iar între altele a jucat alături de Javier Bardem şi Penelope Cruz, soţia lui, în „Carne trémula” (1997), de Pedro Almodóvar. Cel mai recent rol l-a avut în „Rey Gitano” (2015), în regia lui Juanma Bajo Ulloa.

Comments are closed.