Știri externe

Doliu printre artiști! Un interpret internațional a murit la 57 de ani

Lume artistică este îndoliată! Celebrul rapper şi actor american Biz Markie a murit la vârsta de 57 de ani. Nimeni nu se aștepta la așa ceva chiar acum, pentru că rapper-ul era ambițios și își dorea să trăiască, dar se pare că organismul său a slăbit și a cedat, în final.

A murit Biz Markie

Biz Markie a plecat dintre noi la vârsta de doar 57 de ani, când nimeni nu se aștepta la o asemenea tragedie. Reprezentantul lui a anunţat, potrivit Variety, că „pionierul hip-hop Biz Markie a murit liniştit”, având-o alături pe soţia lui, Tara. Dorința acestuia ar fi fost să o aibă alături pe ea până în ultimul moment.

Din primele informații, se pare că rapperul a murit din cauza unor complicaţii pe fondul diabetului, deși urma un tratament pentru această afecțiune. Reprezentantul lui a declarat că a atins un nivel mare și că în cei 35 de ani a avut o mulțime de realizări.

„Biz a creat o moştenire de măiestrie care va fi veşnic sărbătorită de colegii săi din industrie şi de fani ale căror vieţi le-a putut atinge prin muzică pe parcursul a 35 de ani”, a mai spus reprezentantul lui.

Cine a fost Biz Markie

Biz Markie a devenit cunoscut în zona hip-hop odată cu piesa „Just a Friend” din 1989, inclusă pe al doilea album al lui, „The Biz Never Sleeps”. Ea a ajuns pe locul 9 în topul american al single-urilor și i-a adus un mare succes.

Albumul lui de debut a fost lansat în 1988, numit „Goin’ Off” şi a cuprins piese ca „Make the Music With Your Mouth, Biz”, „Vapors” şi „Nobody Beats the Biz”, care l-au ajutat să pătrundă în Billboard Hot 100.

A renunţat treptat la înregistrări şi a avut câteva colaborări cu Beastie Boys, atât pe albume, cât şi live. În anul 2003, Markie a lansat un alt album, „Weekend Warrior”. De ceva timp nu a mai cântat, pentru că problemele de sănătate l-au țintuit la pat.

Comments are closed.