Media

Dorin Anastasiu a murit. Era câștigător al Cerbului de Aur

”Chiar dacă tu” şi ”Arlechino” vă sună cunoscute? Aceste melodii au făcut valuri în perioada comunistă, fiind cunoscute până în ziua de astăzi. Din păcate, vești triste pentru fanii lui Dorin Anastasiu. Interpretul s-a stins din viață astăzi, însă muzica lui va dăinui pe veci.

Dorin Anastasiu, un iubit cântăreț român, s-a stins din viață. Artistul avea 78 de ani și era un fost câștigător al trofeului Cerbul de Aur.

Angela Similea copleșită de durere….

„Cu greu îmi găsesc cuvintele. Astăzi ești și mâine nu se știe..

Dar iată că pe cerul ce ne acoperă pe toți s-a mai aprins o stea. DORIN, cu Lumina lui s-a ridicat la CER!

Un prinț a fost Dorin…Un Prinț în apariție, în atitudine, în cântec…

Ne-am cunoscut la cursurile de canto la clasa prof. Florica Orăscu.

Era un coleg bun, cald, susținător…

Și purta în el o inimă de copil.

Foarte rău îmi pare că ne-ai părăsit, Dorin …

Să ai un zbor lin, purtat de îngeri și să te odihnească Dumnezeu!

Doina, draga mea, nu pot fi lângă tine acum, dar inima mea este cu tine…

Cunosc această durere, off…

Să vă întărească Bunul Dumnezeu!“, a scris Angela Similea pe Facebook.

Cântărețul Dorin Anastasiu a murit la vârsta de 78 de ani. Artistul a lansat cunoscutele melodii „Nu pleca”, împreună cu Mihaela Runceanu, și „Într-un oraș, într-un tramvai”. Deşi retras din lumina reflectoarelor, artistul a rămas aproape de marea sa iubire, muzica.

Dorin Anastasiu a câștigat acest prestigios premiu alături de Angela Similea, trofeul “Cerbul de argint”.

Artistul a lansat cunoscutele melodii “Nu pleca”, împreună cu Mihaela Runceanu, și “Într-un oraș, într-un tramvai”. A participat și la “Zilele culturii române” în Polonia, alături de artişti precum Constanţa Cîmpeanu, Irina Loghin şi Corina Chiriac.

 Dorin Anastasiu, reîntâlnire cu Corina Chiriac peste ani și ani de la debut

Dorin Anastasiu, reîntâlnire cu Corina Chiriac peste ani și ani de la debut

S-a stins o mare voce a României

Dorin Anastasiu s-a născut la Craiova, pe 6 iulie 1943.

Pe lângă cariera de artist, Dorin Anastasiu a fost profesor de canto și dicție pentru copii și adolescenți care şi-au dorit o carieră muzicală.

“Nu stiu daca sunt un om fericit. Sunt un om impacat cu sine, pentru moment. N-am trecut degeaba prin viata, dar ar mai fi loc de mai bune sau mai multe. Azi nu se mai poarta modestia. Trebuie sa fii foarte obraznic. Poate ca este si vina mea. Daca as fi abordat alta maniera…”.

Artistul Dorin Anastasiu a lăsat în urmă 2 copii și o soție iubitoare, Doina Anastasiu, fostă regizoare de montaj la TVR.

A iubit muzica până în ultimele clipe ale vieții și nu a încetat să cânte nici după vârsta de 75 de ani, stingându-se la 78 de ani.

Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.