Știri

Drama unor părinţi din Argeş cărora le-a murit bebeluşul la câteva ore de la naştere

Doi tineri din Argeş trăiesc coşmarul vieţii lor. La doar câteva ore de la naştere, copilul pe care-l aşteptaseră cu emoţie şi nerăbdare a murit. Totul sub ochii medicilor din Secţia de Neonatologie de la Spitalul de Urgenţă Piteşti, care spun că au făcut tot ce s-a putut. Părinţii vor depune o plângere penală.

Denisa Sandu, mama copilului: Aştepţi nouă luni să îl ţii în braţe, să îl simţi şi când trebuie să faci asta nu mai există. Alesesem şi un nume pentru copilaş: Evelin Andreea urma să o cheme.

Cosmin Sandu, tatăl copilului: E tragic, e strigător la cer! Să aşteptăm un copil, un eveniment fericit şi să ne pregătim de o înmormântare.

Este suferinţa unor părinţi rămaşi singuri în ceea ce trebuia să fie cea mai frumoasă zi din viaţa lor. Evelin a trăit doar 15 ore după naştere. Acasă au rămas hăinuţele de nou-născut şi pătuţul gol.

Denisa Sandu, mama copilului: Mi s-a spus că este bine până ieri dimineaţă la ora 10 fără 20 când mi s-a spus că la ora 8 şi un sfert s-a constatat decesul din cauza prematurităţii, spun ei, iar plămânii nu erau dezvoltaţi.

Cosmin Sandu, tatăl copilului: Nu a fost nicio problemă pe parcursul sarcinii. Doctorul care a supravegheat sarcina ne-a spus că e bine, că s-a dezvoltat normal copilul. Cineva a greşit undeva!

Totul a început miercuri, când femeia a început să aibă dureri, cu aproape o lună înainte de data estimată a naşterii.

Mama bebeluşului mort în Argeş are 22 de ani

Tânăra, în vârstă de 22 de ani, avea deja contracţii în momentul în care a ajuns la spital. Câteva ore mai târziu a născut o fetiţă de două kilograme şi jumătate care a primit nota 8 la naştere. La nici 24 de ore după, mama a fost anunţată că bebeluşul a murit în urma unui stop cardio-respirator.

Deşi nu au fost probleme în timpul sarcinii, copilul s-a născut prematur, iar medicii spun că suferea de insuficienţă respiratorie acută. În primele ore a fost intubat însă nu a putut fi salvat. Medicul care a monitorizat sarcina nu îşi explică tragedia.

Andrei Zăvoi, medic ginecolog: Nu s-a observat că ar fi o problemă, din analizele efectuate. Operaţia a decurs normal. Ştiu că a ţipat, din câte îmi amintesc. Teoretic, e un semn bun.

Părinţii bebeluşului mort vor să dea spitalul în judecată
Neonatologul crede că singura şansă a copilului ar fi fost să se nască în altă maternitate.

Adrian Olănescu
Adrian Olănescu este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV și mai apoi a lucrat la Știrile Pro TV. Dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.