Știri Sănătate

Efecte puternice și imediate – Mestecați 1-2 frunze de leuștean înainte și după masă

Leușteanul este un adevărat medicament, bogat în clorofilă și alte principii active care au o capacitate uimitoare de a absorbi toxinele din organism.

Frunzele de leuștean – Un tonic digestiv excelent

Au capacitatea de a crește secreția de sucuri, de a alunga inapetența și de a pune în mișcare tubul digestiv. Uleiurile volatile și subtanțele amare din conținutul lor sunt un excelent stimulent digestiv iar acidul angelic are efecte tonice nervoase și psihice, fiind eficient în anorexia psihică.

Consumate în cantități mari, frunzele de leuștean scad pofta de mâncare și constituie un remediu natural util împotriva apetitului alimentar excesiv.

Se recomandă mestecarea a 1-2 frunze proaspete de leuștean, înainte și după masă. Efectele sunt imediate și sunt puternice:

alungă inapetența
cresc secreția de sucuri digestive
pun tubul digestiv în mișcare
au efecte antiinflamatoare asupra tubului digestiv
favorizează peristaltismul gastric și eliberarea bilei din colecist
sunt un adjuvant în caz de colecistită și pancreatită
se recomandă în caz de gastrită hipo- și hiperacidă, dispepsie și dischinezie biliară
au efecte tonice nervoase și psihice
Se consumă cu 15 minute înainte de masă în cazul lipsei poftei de mâncare, a senzației de greață persistentă iar consumate în cantități mai mari (5-10 frunze odată), au efect opus: diminuează pofta de mâncare și sunt utile în tratamentul împotriva apetitului alimentar excesiv.

Consumat în cantități de minim 20 de grame pe zi, leușteanul proaspăt are efect diuretic și antispastic. Se recomandă în caz de retenție de apă care apare postoperator, după cistite acute, după administrarea medicamentelor ce inhibă diureza sau în unele afecțiuni hormonale.

Suplimentar, se recomandă câte 1 lingură de suc de leuștean din oră în oră pe parcursul zilei.

Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.