Știri

Elevii din ani terminali se întorc fizic la școală, din 10 mai. Singura condiție

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat o decizie care se referă la elevii din clasele terminale și la întoarcerea lor la ore cu prezență fizică. Inițial, Ministrul Educației a anunțat că din 5 mai sunt așteptați la școală toți elevii, mai puțini cei care urmează să susțină examenul de Evaluare Națională și cel de Bacalaureat.

Ore cu prezență fizică și pentru elevii din clase terminale

Este decizia Comitetului Național pentru Situații de Urgență. Începând din 10 mai, elevii din clasele a VIII-a și a XII-a sunt așteptați fizic la școală. Există o singură condiție: pot merge fizic la ore doar dacă localitatea nu este în carantină.

Permiterea participării zilnice cu prezența fizică la cursuri a întregului efectiv al claselor a VIII-a și a XII-a, a XIII-a, și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, în toate unitățile de învățământ care funcționează în localități în care nu este instituită măsura carantinei zonale, sub condiția respectării stricte a normelor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2, se arată în document.

În aceeași decizie, CNSU se referă și la permiterea participării zilnice cu prezență fizică la cursuri, a elevilor cu cerințe educaționale speciale, indiferent de clasă, în toate unitățile de învățământ care funcționează în localități în care nu este instituită măsura carantinei zonale.

Școala începe pe 5 și 10 mai

Potrivit noilor decizii la nivel înalt, școala începe pe 5 mai pentru cei mai mulți dintre elevii din România, iar pe 10 mai pentru cei din clasele terminale de gimnaziu și cele de liceu.

Revenirea la ore se va face cu respectarea măsurilor de protecție socială, cu distanțare fizică și purtarea măștii de protecție.

Putem să ținem sub control aceste riscuri, putem să le minimalizăm în așa fel încât să nu avem o generație întreagă de copii care nu vor avea șansa recuperării pierderilor suferite pe parcursul acestei crize sanitare, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Elevii se vor întoarce la ore după o vacanță prelungită în care au petrecut Paștele Catolic și Paștele Ortodox. Ministrul Educației și Ministrul Sănătății au luat decizia prelungirii vacanței cu scopul de a limita mobilitatea în luna aprilie 2021.

Comments are closed.