Știri

Elevii se întorc la cursuri luni, 17 mai. Ministrul Educației a anunțat în ce condiții

Elevii se întorc la cursuri cu prezență fizică, luni, 17 mai. Aproximativ 2,6 milioane de elevi se alătură celor care au făcut deja o săptămână de cursuri în bănci. Nu toți elevii revin la ore, însă, a anunțat Ministrul Educației. În jur de 300.000 de școlari continuă cursurile online pentru că provin din localități care nu au ieșit de sub scenariul galben.

2,6 milioane de elevi încep școala luni, 17 mai

Elevii din clasele terminale de gimnaziu și liceu revin la ore cu prezență fizică și se alătură celorlalți școlari care au revenit în bănci imediat după sărbătorile Pascale.

Continuă școala online elevii din cele 654 de localități din țară, unde rata de infectare cu virusul Sars Cov 2 este mai mare de 1 raportat la 1000 de locuitori.

Este vorba despre elevii din clasele a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a, în total 300.000 de elevi.

Ministrul Educației recomandă păstrarea pauzelor decalate pentru a se evita aglomerările.

Am transmis către toate şcolile recomandarea, solicitarea de a se păstra regula programului decalat, deci implicit şi a pauzelor decalate astfel încât în şcoli să nu se creeze aglomerări care să impună obligativitatea purtării măştii de protecţie. În aceste condiţii se poate renunţa la obligativitatea măştii de protecţie în curtea şcolii, a precizat Sorin Cîmpeanu.

Potrivit declarațiilor Ministrului Educației în condițiile care generează aglomerări, rămâne obligatorie purtarea măștii de protecție. În ceea ce privește testele antigen rapide, rămâne problema lipsei de personal sanitar din școli, care să se poată ocupa de acest aspect.

Se vor păstra toate celelalte condiții din ordinul comun, dar se va da posibilitatea actualizării scenariului de funcționare începând cu ziua următoarei zilei în care rata de infectare a coborât sub pragul de 1 la mie, pe baza propunerii inspectoratului școlar, cu avizul DSP, prin hotărâre a CJSU/CMBSU, a declarat Sorin Cîmpeanu pentru Edupedu.ro.

Elevii din clasele terminale de gimnaziu și liceu se pregătesc pentru examenul de Evaluare Națională, respectiv pentru Bacalaureat. În perioada 7-11 iunie 2021 au loc înscrierile la Evaluarea Națională. Prima probă scrisă, la Limba și literatura română este programată pentru data de 22 iunie 2021.

Comments are closed.