Știri

Elevii vor reveni oficial în banci. Ministerul educației a anunțat când se deschid școlile

Activitatea școlară revine la normal după ce starea de alertă de pe teritoriul României încetează începând cu data de 9 martie 2022. Elevii care învățau online sau erau izolați trebuie să respecte însă perioada dispusă.

”Începând cu data de 9 martie 2022 încetează starea de alertă instituită pe teritoriul României. Prin urmare, încetează și măsurule sectoriale privind educația”, a transmis marți Ministerul Educației, printr-o informare remisă tuturor inspectoratelor școlare din țară.

Astfel, ministerul precizează că ”nu se mai suspendă cursurile cu prezență fizică în funcție de numărul de cazuri de infectări sau de gradul de ocupare al paturilor destinate bolnavilor Covid-19”.

Autoritățile explică și ce se întâmplă cu acele clase care funcționează la această dată în sistem online.

Când se întorc la școală elevii din izolare

”Clasele/grupele/unitățile de învățământ are la data încetării stării de alertă funcționează în sistem online vor continua să funcționeze în acest sistem până la sfârșitul perioadei dispuse în deciziile de suspendare a activității cu prezență fizică”, a transmis ministerul.

De asemenea, ministerul arată și când se pot întoarce la clase elevii care la această dată se află în izolare:

”Preșcolarii, elevii și personalul din unitățile de învățământ care la data încetării stării de alertă se află în carantină sau izolare vor respecta perioada prevăzută în deciziile în baza cărora s-au instituit respectivele măsuri”.

Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.