Știri externe

Erupție vulcanică în Caraibe, după zeci de ani de inactivitate. Norii de cenușă se văd din spațiu

După zeci de ani în care a fost inactiv, vulcanul din estul Caraibelor a erupt. Norii de cenușă se văd din spațiu. Mii de oameni au fost evacuați. Până la această oră nu au fost raportate victime.

A erupt vulcanul La Soufriere

Vulcanul care a erupt era inactiv de zeci de ani. Cenușa și mirosul se sulf au ajuns pe insula Sf. Vincent din estul Caraibelor, motiv pentru care mii de localnici au fost evacuați. Geologii avertizează că vor urma alte erupții și că prima explozie nu este neapărat și cea mai mare.

Erupție vulcanică în Caraibe, după zeci de ani de inactivitate. Norii de cenușă se văd din spațiu

Imaginile din satelit arată că norul de cenușă provocat de erupția vulcanului sunt vizibile din spațiu. Până la acest moment, nu au fost raportate victime omenești.

Oameni evacuați din calea vulcanului

Vulcanul continuă să împrăștie cenușă și resturi în atmosferă. Zeci de persoane au fost salvate după ce inițial refuzaseră să părăsească locuințele. Autoritățile avertizează pe oricine se află în zonele considerate roșii și portocalii, să fugă din cauza pericolului iminent.


Shakira i-a dat fatala lui Pique. Nimeni nu se astepta sa se razbuna așa>>>>

Există dovezi ale fluxurilor piroclastice, a unei avalanșe de gaze și reziduuri supraîncălzite care merg cu viteza de peste 120 de mile pe oră de-a lungul versantului muntelui, în zonele din jurul vulcanului, a declarat Richard Robertson, om de știință al Centrului de Cercetare Seismică al Universității din Indiile de Vest. într-o conferință de presă.

Conform specialiștilor, aceste fluxuri sunt cea mai periculoasă trăsătură a vulcanului, spre deosebire de un râu de lavă care se mișcă lent.

Erupție vulcanică în Caraibe, după zeci de ani de inactivitate. Norii de cenușă se văd din spațiu

Norii de gaz pot atinge temperaturi extrem de mari și pot transporta bolovani de dimensiunile unei mașini, pe măsură ce fluxurile își fac drum prin văi de-a lungul muntelui. Odată ce fluxurile piroclastice au lovit coasta, apa mării începe să fiarbă și norii cresc rapid, alergând pe suprafața apei și departe de uscat până când rămân fără energie.

Vulcanul La Sufriere are o înălțime de 4.000 de metri și se află la capătul nordic al insulei St. Vincent din estul Caraibelor.

Comments are closed.