Știri

Este absolut interzis să trimiți aceste produse prin poștă sau curier

Regulamentul pachetelor, plicurilor și coletelor s-a schimbat de curând. Prin urmare trebuie să fiți atenție la expediții, în special la cele internaționale.

Odată cu criza mondială din România au plecat în 2020 mii de tone de pachete care conțineau diverse produse pentru românii din diaspora.

Regulile pentru trimiterea coletelor s-au schimbat drastic

Autoritățile vamale din toate țările membre și Uniunea Europeană au lucrat la un proiect prin care se încearcă limitarea expedierii produselor interzise spre țările membre și non membre UE.

A fost intocmit un set de reguli pentru colete la care puțini se gândesc și este valabil și pentru bagajele de cală la plecarea cu avionul.

De exemplu tradionalele colete cu bunătăți specifice meselor de Paște, Crăiun sunt strict interzise. Mai exact nu este permis să fie expediate alimente sub nici o forma, fie ele ambalate, fierte, conserve.

Un alt se de produse interzise sunt celee congelate. Banelele verdețuri precum leușteanul, pătrunjelul, mărarul declanșează alarmele în sistemele noi de verificare a coletelor poștate, prin serviciile de curierat sau în bagajul de cală la vama care se ocupă să le scaneze.

Chiar dacă dintr-o eroare trec de vama din România, în țara de destinație se scanează din nou, iar coletul , bagajul va fi complet distrus chiar dacă conține și produse conforme.

Hainele sunt un alt aspect luat în vizorul vameșilor. Toate hainele trebuie să nu aibă etichetă pentru că altfel se bănuiește că sunt trimise spre comercializare și ce cere plata TVA pentru acestea.

Sistemele de scanare de pe aeroporturi, ale vamilor au fost ulta modernizate și detectează orice material organic, care acum este interzis spre tranzit către o altă țară.

Singurele scăpări se mai fac la vămile terestre, cum ar fi clasicul transport prin firmele care duc pasageri cu autocare, unde se pot descoperi mai greu, dar nu imposibil.

Transportul medicamentelor de orice fel este strict interzis. Se pot transporta doar în bagajul de mână, în limita a 10 pastile de medicament, dar nu mai mult de trei.

Dacă sunt medicamente cu efect stupefiant sau eliberate pe rețetă posesorul trebuie să aibă rețeta medicală pentru justificare.

Alcoolul este și el pe lista produselor interzise în orice cantitate în pachete. Se poate achiziționa doar din magazinele din aeroport.

Adrian Olănescu
Adrian Olănescu este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV și mai apoi a lucrat la Știrile Pro TV. Dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.