Știri

Este alertă de holeră în România! Atenționare de maximă importantă pentru populație

Alertă de holeră în România! A fost depistat în probe de apă microbul care produce holeră. Direcția de Sănătate Publică Suceava a transmis o atenționare pentru populație și toate unitățile medicale din județ. Iată ce spun specialiștii că trebuie să facem în această perioadă!

Alertă de holeră în România!

Alerta a fost emisă de către DSP Suceava după ce în Republica Moldova a fost depistat, în probe de apă, microbul care produce holera. Vibrionul de holeră a fost depistat în probe de apă pe plaja de la Vadul lui Vodă, de pe malul Nistrului.

Specialiștii DSP verifică respectarea regulilor igienico-sanitare din taberele de refugiați a atenționat rețeaua medicală din teritoriu să anunțe imediat despre orice caz de suspiciune.

Direcția de Sănătate Publică recomandă populației să consume apă de băut numai din surse sigure, autorizate și să respecte regulile de igienă privind spălarea mâinilor, dar și spălarea alimentelor înainte de a fi consumate.

Dat fiind sezonul călduros, medicii recomandă evitarea scăldatului în zone a căror apă este necontrolată.

Ce este și cum se transmite holera

Holera este o boala infecțioasă intestinală acută, contagioasă, cauzată de o bacterie care se numește vibrionul holeric. Holera se răspândește, de obicei, prin apa contaminată și provoacă diaree severă și deshidratare.

Dacă nu este tratată rapid, holera poate fi fatală în câteva ore, chiar și la persoanele cu un sistem imunitar puternic.

În ciuda faptului că este ușor de tratat, se estimează că holera afectează între trei și cinci milioane de persoane în fiecare an. Această boală provoacă peste 100.000 de decese la nivel mondial.

Din cauza deshidratării severe, ratele de mortalitate sunt ridicate atunci când boala nu este tratată, în special la copii și sugari. La adulții infectați, moartea poate surveni în doar câteva ore. Cei care se vindecă de holeră dezvoltă o imunitate pe termen lung împotriva bacteriei Vibrio cholerae.

Comments are closed.