Știri

Este oficial! Noi relaxări de la 1 iunie 2021. Ce restricții vor fi ridicate

Premierul României anunță noi măsuri de relaxare de la 1 iunie 2021. Inițial la această dată ar fi trebuit să aibă loc prima etapă de relaxare, dar pentru că au scăzut cazurile de coronavirus, autoritățile au luat măsuri mai devreme (15 mai). Astfel, Florin Cîțu a declarat că de la 1 iunie 2021 vor exista relaxări.

Noi relaxări de la 1 iunie 2021

Veste bună pentru români. De la 1 iunie 2021, vom avea parte de noi relaxări, altele față de cele care au fost stabilite din 15 mai. Numărul cazurilor de infectare cu virusul Sars Cov 2 a scăzut, campania de vaccinare merge bine, iar Florin Cîțu promite noi relaxări.

Autoritățile nu mai țintesc 5 milioane de vaccinați până la 1 iunie 2021, în sensul în care relaxare restricțiilor nu va depinde de numărul de persoane imunizate la Sars Cov 2.

În primul rând, în România eu știu că se poate. Putem să atingem cinci milioane, dar nu acesta este, de fapt, obiectivul, să atingem o anumită cifră. Obiectivul este să depăşim pandemia şi nu se poate decât prin vaccinare, a declarat Florin Cîțu.

De la i iunie, este posibil să se dea voie la organizarea de spectacole în aer liber cu până la 1000 de participanți. Nunțile, cumătriile și alte petreceri private se vor ține cu maximum 50 de persoane la interior și cu 70 la exterior.

Sălile de sport ar putea funcționa la 70% din capacitate (acum funcționeză la 50% din capacitate), fără purtarea măștii de protecție și cu asigurarea unei suprafețe de 7/mp persoană.

Maraton de vaccinare de Ziua Copilului

Autoritățile pregătesc un maraton de vaccinare care va avea loc pe 31 mai, respectiv 1 iunie 2021, de Ziua Internațională a Copilului. Vor fi imunizați la coronavirus, copiii cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani. Dacă până atunci va fi autorizat vaccinul produs de Pfizer, se vor putea vaccina și copiii între 12 și 15 ani.

Intenționăm să organizăm în perioada 31 mai-1 iunie, pentru că este Ziua internațională a copilului, un maraton la nivel național pentru vaccinarea copiilor din grupa de vârstă 16-18 ani, însă dacă până la acel moment vom avea și autorizarea pentru grupa de vârstă 12-15 ani avem în plan această activitate de vaccinare, a declarat Valeriu Gheroghiță.

Incidența cazurilor de coronavirus a scăzut în România, iar autoritățile încurajează românii să se vaccineze.

Comments are closed.