Media

Explicațiile specialiștilor. Cum l-a ajutat vaccinul pe Alexandru Arșinel în infectarea cu coronavirus

Alexandru Arșinel este una dintre ultimele vedete care au fost infectate cu coronavirus și au vorbit despre experiența lor cu această boală. Marele actor român s-a infectat cu noul virus al momentului, deși a fost vaccinat cu ambele doze de vaccin. Totuși, specialiștii au explicație pentru asta și pentru faptul că nu a făcut i formă severă a bolii.

Vaccinul l-a ferit de boala grea

Alexandru Arșinel a anunțat că s-a infectat cu coronavirus și acum se află la spital, alături de soția lui. Actorul este uimit de faptul că s-a infectat, având în vedere că a făcut deja ambele doze de vaccin. Totuși, crede că imunizarea a contat și medicii chiar au o explicație pentru asta.

Medicul Adrian Marinescu, medic infecționist al Institutului Matei Balș din Capitală, a explicat că vaccinul a jucat un rol important în cazul lui Arșinel și al soției sale. Având în vedere că cei doi fac parte din categoria de risc, dar totuși nu au dezvoltat o formă gravă a bolii, se pare că acesta este meritul vaccinului, care a acționat în prezența virusului. Chiar dacă Arșinel nu a fost protejat complet, a fost ferit de complicații.

Medicul consideră că acesta este scopul vaccinului, de a imuniza și de a-i proteja pe cei vulnerabili, care riscă să se îmbolnăvească grav. Marinescu îi încurajează pe români să aibă încredere în vaccin și să înțeleagă că aceasta este calea spre o viață normală.

“Eu cred că se întâmplă exact invers, e dovada că dacă mă vaccinez și apoi mă infectez, nu voi face boala, nu voi face o formă severă, nu voi avea complicații.  Vorbesc aici de persoane vulnerabile, de vârstnici, de cei cu boli cronice,  care dacă s-ar infecta și n-ar fi vaccinate ar avea o probabilitate mare să facă forme severe și să-și pună viața în pericol. Deci până la urmă vaccinul înseamnă o probabilitate mai mică de a mă infecta, dar și dacă mă infectez ceea ce contează este că nu voi face formă severă. De fapt, acesta este obiectivul, de a-i proteja pe cei vulnerabili.”, a declarat Marinescu.

Alexandru Arșinel este în afara pericolului

Alexandru Arșinel se află încă în spital, alături de soția lui. Cei doi fac parte din categoria de risc, dar situația lor nu este una atât de gravă datorită faptului că sunt vaccinați. Actorul a precizat că el a avut simptome ușoare, precum o febra foarte ușoară și tuse, dar a decis să se testeze și rezultatul a fost pozitiv.

Cât despre soția sa, Arșinel spune că nu se simte foarte rău, dar nu este nici într-o stare normală.

”Nu aș spune că se simte foarte rău, dar nu se simte normal. Ce să vă spun, noi suntem apărați totuși de vaccinul pe care l-am făcut. Noi am făcut vaccinurile amândouă, deci în mod normal gust, miros și alte treburi nu trebuie să apară în dialogul nostru.”, a declarat Arșinel.

Cei doi fac parte din categoria de risc. În 2013, Alexandru Arșinel a suferit un transplant de rinichi, în 2017 o intervenție chirurgicală în urma unui infarct, iar soția lui este imobilizată la pat după ce a paralizat aproape complet.

Comments are closed.