Știri externe

Explozie la un spital Covid din Ucraina. O persoană a murit

O explozie a avut loc la un spital Covid din orașul Cernăuți, Ucraina. În urma acestui incident nefericit o persoană și-a pierdut viața și o alta a fost rănită. 20 de persoane au fost evacute de urgență din unitatea sanitară.

Explozia a avut loc la instalația de oxigen

Conform informațiilor furnizate într-un comunicat al Serviciului de Stat din Ucraina pentru situații de urgență, incidentul a avut loc la etajul al doilea al spitalului sâmbătă în jurul amiezii.

Din nefericire acesta este al doilea incident din această lună din cauza unei explozii la instalația de oxigen. Trei pacienți internați la terapie intensivă și un medic din ATI au murit într-un incendiu dintr-un spital unde erau tratate cazuri de coronavirus în Zaporizhzhya din sud-estul Ucrainei, la începutul acestei luni.

Din primele informații incendiul a pornit la secția de boli infecțioase, unde se aflau internați pacienți cu COVID-19, a precizat Ukrainska Pravda, citând surse din serviciile de urgență. Din păcate o persoană și-a pierdut viața și încă una a fost rănită. În jur de 20 de persoane au fost evacuate de urgență din spitalul de la Cernăuți.


Shakira i-a dat fatala lui Pique. Nimeni nu se astepta sa se razbuna așa>>>>

„Conform datelor preliminare, ca urmare a exploziei unei butelii de oxigen la etajul al doilea al spitalului, a izbucnit un incendiu. În urma incidentului, o persoană a fost ucisă și alta rănită”, relatează UNN, citată de Gândul.

Situația în Ucraina este una destul de proastă în ultima perioadă. Numprul noilor infectări a început să crească după o pauză în timpul unei carantine stricte la începutul anului.

Pentru a putea gestiona situația guvernul a înființat mai multe spitale mobile în regiunea de vest a țării, iar începând cu ziua de miercuri s-a dat startul campaniei de vaccinare.159 de persoane care lucrează în domeniul sanitar au primit vaccinul AstraZeneca până acum, acesta fiind primul lot care a venit marți în Ucraina din India.

Comments are closed.