Știri externe

Explozie puternică la o fabrică de biodiesel din Spania. Bilanțul victimelor anunță un român decedat

O explozie puternică a avut loc joi, 26 mai, la o fabrică de biodiesel din Spania. În urma deflagrației care s-a petrecut într-unul dintre cele patru rezervoare de petrol, un muncitor român și-a pierdut viața. Din primele informații aflăm că a mai existat o victimă. Alte 24 de persoane au fost rănite.

Un român a murit în urma unei explozii din Spania

Două persoane au murit joi, 26 mai 2022, într-o explozie la o fabrică de biodiesel de la periferia orașului Calahorra din regiunea La Rioja în nordul Spaniei. Anunțul a fost făcut de către serviciile de urgență, potrivit agenției de presă Xinhua. Se pare că explozia a avut loc în jurul orei locale 12:55.

Zona a fost evacuată cu ajutorul unui perimetru de securitate stabilit la distanță de un kilometru de explozie. În urma deflagrației au decedat două persoane, doi muncitori, dintre care unul era român. Presa internațională notează că cei doi ar fi lucrători dintr-o companie diferită de cea de la fabrica de biodiesel. Potrivit El Pais, aceștia aveau 30, respectiv 41 de ani. Nu se știe deocamdată care dintre ei era român.

Pompierii lucrează la controlul și stingere incendiului, sarcină care poate dura câteva zile. Autoritățile au dat alerta și au eliberat zona.

Aproximativ 250 de elevi din Zaragoza, care se aflau într-o excursie de o zi în vizită la parcul natural Tierra Rapaz aflat în apropiere, s-au numărat printre cei evacuați.

Un român a murit în explozia de la fabrica biodiesel

Românul decedat în Spania avea 41 de ani și era din localitatea Ungureni, județul Maramureș. Bărbatul era căsătorit, fiind stabilit în Spania împreună cu soția și cei doi copii ai lor. Odată cu el a murit și un tânăr de 24 de ani despre care presa spaniolă scrie că ar fi fiul patronului.

La momentul producerii exploziei, în apropiere erau și aproximativ 250 de copii, plecați într-o drumeție. Ei au fost evacuați de urgență. Primarul din Calahorra, Elisa Garrido, a transmis, prin intermediul contului său de Twitter că „situația este sub control”.

Comments are closed.