Știri externe

Explozii puternice în Kiev! Oamenii se adăpostesc la metrou

Vladimir Putin a decis ieri dimineață să atace Ucraina, iar astăzi veștile rele nu se mai opresc! Încă din zorii zilei se aud explozii puternic în Kiev, iar președintele Ucrainei, Volodimir  Zelenski a transmis, în noaptea de joi spre vineri, printr-un mesaj video, că ”grupuri de sabotori ruși” au pătruns deja în Kiev.

Se aud epxlozii puternice în Kiev, iar oamenii au început să se adăpostească la metrou

De la primele ore ale dimineții au început să răsune explozii puternice în Kiev. Președintele american Joe Biden a precizat încă de aseară că rușii intenționează să ajungă cât mai rapid la Kiev și să preia controlul.

Într-o postare pe contul de Facebook, forţele terestre ucrainene au precizat că Kievul este vizat de “tiruri de rachetă”, precizând că au distrus în zbor două din aceste rachete.

Primarul Kievului, Vitali Kliciko, a declarat că trei persoane au fost rănite, dintre care una grav, de resturile de rachete căzute într-un cartier rezidenţial din sud-estul capitalei.

Locuitorii din Capitală au început să se adune la metrou pentru a se adăposti de atacuri, lumea fiind foarte speriată la acest moment. Preșesintele Zelensky a dat ordin ca niciun bărbat să nu poată părăsi țara. În momentul de față se pot refugia peste graniță doar femeile și copiii.

Președintele Volodimir Zelenski susține că el este principala țintă a forțelor armate ruse. Într-o înregistrare video postată pe rețelele sociale, liderul ucrainean a spus că nu va păsări, sub nicio formă, Kievul. De asemenea el a precizat că și familia sa este vizată și se dorește distrugerea șefului statului.

„Conform informațiilor noastre, inamicul m-a identificat ca fiind ținta numărul unu. Familia mea este ținta numărul doi. Ei vor să distrugă Ucraina din punct de vedere politic prin distrugerea șefului statului”, a spus Zelenski.

Comments are closed.