Știri externe

Fără mască la petreceri și adunări în familie! Restricții relaxate în această țară

Pandemia continuă să provoace probleme mari și lucrurile nu par să revină la normal prea curând. Situația este la fel de dificilă în multe state, dar mai vin și vești bune din partea anumitor state. Franța se numără printre țările în care măsurile adoptate par să dea rezultate, motiv pentru care urmează o relaxare a restricțiilor, precum și ridicarea carantinei de noapte în scurt timp.

Se relaxează restricțiile în Franța

Autoritățile franceze au anunțat joi noi măsuri de relaxare a restricțiilor adoptate din cauza pandemiei de coronavirus. Emmanuel Macron, președintele Franței, a anunțat că a fost stabilit un plan de relaxare pentru francezi, după ce situația a început să se remedieze și numărul de infectări a mai scăzut.

Potrivit președintelui, ora de carantină de noapte va fi schimbată începând cu 19 mai, de la ora 19.00, cât este în prezent, la ora 21.00. Totodată, de pe 9 iunie carantina de noapte va intra în vigoare de la ora 23.00 iar pe 30 iunie această măsură va fi ridicată complet, pentru că începe sezonul estival.

Mai mult, din data de 19 mai se redeschid magazinele, terasele, barurile și restaurantele, precum și spațiile culturale, inclusiv cinematografele și muzeele, după o pauză destul de mare care i-a afectat economic pe francezi.

Din 3 mai, francezii se vor putea deplasa și la mai mult de 10 kilometri de casă, ceea ce le este interzis în acest moment.

Fără mască în spațiile închise

Înaltul Consiliu pentru Sănătatea Publică din Franţa a decis că persoanele vaccinate pot renunța la masca de protecție la adunările care se organizează în spațiile interioare. Conform informațiilor oferite de Consiliu, măștile persoanelor imunizate pot fi scoase „într-un cadru privat familial sau amical într-o încăpere închisă, toate persoanele reunite”.

Chiar dacă se renunță la mască, rămân valabile toate celelalte măsuri precum distanțarea socială, regulile de igienă. Nu sunt permise petrecerile, ci doar adunările în familie, cu un număr redus de persoane. Măsura nu va mai fi valabilă, însă, într-o încăpere în care se află cel puțin o persoană nevaccinată.

Comments are closed.