Știri externe

Fără restricții în Marea Britanie! Masca de protecție nu mai este obligatorie

Pandemia continuă să provoace probleme și nu dă semne că ar dispărea prea curând, definitiv. Coronavirusul încă ne dă mari bătăi de cap, dar majoritatea statelor încearcă o revenire prin ridicarea restricțiilor. La fel procedează și Marea Britanie. Chiar dacă situația încă este dificilă, premierul a anunțat ridicarea restricțiilor.

Se ridică restricțiile în Marea Britanie

Marea Britanie încă este într-o situație extrem de dificilă, dar președintele și-a exprimat planurile de a ridica restricțiile sociale și economice cauzate de COVID-19, în Anglia. Astfel, în doar câteva zile, se va renunța la majoritatea regulilor stricte.

Boris Johnson a declarat luni, într-o conferință de presă, că guvernul din Marea Britanie își propune să pună capăt măsurilor restrictive pe 19 iulie. Astfel, masca de protecție nu va mai fi obligatorie în spațiile închise pentru nicio persoană, nici măcar în birouri. În plus, oamenii vor reveni la locurile de muncă, nu vor mai lucra de acasă.

Mai mult, se renunță la distanțarea socială și vor fi permise din nou petrecerile cu un număr mare de persoane. Se deschis cluburile, barurile, vor avea loc din nou spectacole, evenimente culturale, iar evenimentele sportive vor putea avea loc cu public, la capacitate completă.

Premierul Boris Johnson spune că perioada aceasta, când elevii sunt în vacanță și vremea de afară este călduroasă, este una perfectă pentru ridicarea restricțiilor, pentru întoarcerea la viața normală treptat.

„Trebuie să fim sinceri cu noi înșine, dacă nu putem redeschide societatea în următoarele săptămâni, când vom fi ajutați de sosirea verii și de vacanțele școlare, atunci trebuie să ne întrebăm când vom putea să ne întoarcem la normal”, a spus Johnson la o conferință de presă.

Singurele reglementări care vor rămâne vor fi obligativitatea de izolare după testarea pozitivă la Covid-19, precum și unele restricții privind călătoriile internaționale.

Boris spune că oamenilor doar li se va recomanda să poarte masca de protecție în spațiile aglomerate, asta pentru binele și siguranța lor.

Cazurile de covid au crescut în Marea Britanie

Numărul de infectări cu COVID-19 a explodat în mai multe țări din lume. În Marea Britanie cazurile au crescut de patru ori de la începutul lunii iunie și specialiștii care au efectuat un studiu important au realizat că numărul de infectări se va dubla la fiecare șase zile.

Medicii avertizează că ar putea veni un nou val de infectări. Boris Johnson crede, însă, că situația se va remedia, pentru că locuitorii Angliei s-au vaccinat în număr mare și campania continuă eficient.

Comments are closed.