Magazin

Fenomene astronomice iulie 2021. Cele mai mari evenimente cerești

Fenomene astronomice în luna iulie 2021. Primul fenomen astrologic din luna care urmează este pe 4 iulie, când Planeta Mercur atinge cea mai mare elongație vestică. Cei pasionați de astronomie au ocazia perfectă să observe planeta Mercur chiar înainte de răsăritul Soarelui. Iată ce alte fenomene astronomice vor avea loc în luna iulie 2021.

Cele mai importante fenomene astrologice din iulie 2021

În luna iulie din acest an vom avea parte de patru fenomene astrologice, după cum urmează: Mercur la cea mai mare elongație vestică, Luna Nouă, Luna Plină și Ploaie Meteorică Delta Aquaride.

Pe 4 iulie Planeta Mercur atinge cea mai mare elongație vestică de 21,6 grade față de Soare. Pentru pasionații de astronomie, este un moment perfect pentru a vizualiza această planetă în cel mai înalt punct de deasupra orizontului, chiar înainte ca Soarele să răsară.

Următorul fenomen astrologic din calendarul lunii iulie 2021 este Luna nouă pe data de 10 iulie. Luna va fi pe aceeași parte a Pământului cu Soarele și nu va fi vizibilă pe cerul nopții.

Pe 24 iulie este Lună Plină și reprezintă faza lunară care apare atunci când Luna văzută de pe Pământ apare complet luminată de Soare. Aceasta se întâmplă când Luna este în opoziție cu Soarele, adică Pământul se află aproximativ pe linia care unește Luna cu Soarele.

Ploaia Meteoritică Delta Aquaride – 28, 29 iulie 2021

Pe 28 și 29 iulie 2021 se anunță un fenomen astronomic deosebit. Pe cer va putea fi observată Ploaia Meteoritică Delta Aquaride, de preferat dintr-o locație întunecată, imediat după miezul nopții.

Concret, ploaia de meteori este un eveniment ceresc în care mai mulți meteori pot fi observați pe cer, în timpul nopții, și par că pleacă toți din același punct. Cea mai cunoscută ploaie de meteori este Perseide, care apare în jurul datei de 12 august.

Meteoroizii sunt foarte mici, mai mici chiar decât un bob de nisip. Ei se dezintegrează în atmosferă și nu lovesc suprafața pământului.

Luna iulie este una dintre lunile cu mai puține fenomene astronomice. Din septembrie și până la finalul anului, vom avea parte de câte șase fenomene astrologice în fiecare lună.

Comments are closed.