Știri

Fetiță de opt luni, ucisă de fratele de doar doi ani. Bebelușul s-a înecat

În ultima vreme au avut loc tot mai multe tragedii, care mai de care mai dureroase. Acum, un bebeluș de 8 luni s-a înecat într-un lac, după ce căruciorul în care se afla ar fi fost împins în apă chiar de către fratele lui de doar 8 luni. Medicii nu au mai putut face nimic pentru copila răpusă de ape.

Fetiță de 8 luni, împinsă în lac de frate

Un bebeluș de 8 luni s-a înecat într-un lac, după ce căruciorul în care dormea a fost împins în apă. Nenorocirea s-a produs în localitatea Răzeni, Ialoveni, în jurul orei 13:30. La fața locului a intervenit rapid mama celei mici, în vârstă de 28 de ani care, deși a acționat și a scos-o din apă pe micuță, nu a putut face nimic pentru ea și a cerut ajutor.

Din primele informaţii publicate de presa locală, se pare că fetiţa dormea în cărucior la umbra unui copac de pe malul iazului, în prezența fratelui de doar doi ani. Acesta a împins căruciorul, care imediat a căzut în apă.

În tot acest timp, mama copiilor făcea de mâncare. Femeia ar fi scos-o la scurt timp pe micuţă din lac, însă deja era prea târziu, pentru că nu mai avea semne vitale. Medicii sosiţi la fața locului nu au putut decât să constate decesul fetiței, spre durerea mamei.

“În timp ce un copil de 8 luni dormea în cărucior la umbra unui copac, fratele acestuia de 2 ani a împins căruciorul care a căzut în lacul din apropiere. Mama acestora de 28 de ani a intervenit imediat însă nu a reușit să salveze copilul. La sosirea ambulanței, medicii au constatat decesul acestuia”, a declarat reprezentantul poliţiei din Ialoveni,

Familia a fost sfătuită să se mute de lângă lac

O rudă a familiei a declarat pentru jurnaliştii locali că toată familia era acasă când s-a produs tragedia, dar doar cel mic era lângă fetiță. Ar fi sărit atunci și tatăl, dar nici el nu a putut face nimic. Rudele spun că fetița era perfect sănătoasă, un copil vesel, jucăuș.

Asistentul social din sat a declarat că a sfătuit de mai multe ori familia să se mute din acea zonă, dar toți au refuzat. Părinții mai au trei copii, pe lângă fetița decedată. Asistentul social monitoriza familia şi susţine că toţi copiii erau îngrijiți foarte bine, că erau bine crescuți și aveau de toate.

“Tatăl este responsabil, le cumpăra tot ce trebuie, le aducea și legume și fructe din oraș pentru că el mergea cu pește acolo. Avea grijă de ei, îi ducea la grădiniță cu mașina, tot el îi aducea. Copiii erau îngrijiți, aveau grijă de ei, erau hrăniți, îmbrăcați spălați. De câte ori am fost era curat, era bine și copii sănătoși”, a mai spus Galina Racu.

Comments are closed.