Media

Florin Busuioc, decizii radicale după infarct. La ce a renunțat prezentatorul TV

Florin Busuioc a trecut printr-o mare cumpănă în urmă cu aproape patru ani când a făcut infarct și a ajuns de urgență la spital. Cei care au trecut printr-o experiență asemănătoare spun că viața după un infarct nu mai este la fel. Și pentru îndrăgitul prezentator de televiziune s-au schimbat multe după ziua fatidică de 6 noiembrie 2018.

La ce a renunțat Florin Busuioc după ce a infarctul din 2018

Florin Busuioc a povestit în podcastul lui Damian Drăghici, cum era viața lui înainte de data de 6 noiembrie 2018 când a suferit acel infarct și ce anume s-a schimbat după ce și-a revenit. Îndrăgitul prezentator de televiziune a dezvăluit că avea un obicei total nesănătos: fuma foarte mult, câte trei pachete pe zi, cele mai tari țigări de pe piață. Muncea foarte mult, mânca la întâmplare și bea foarte multă cafea. Așa a ajuns în punctul în care, într-o zi, când se afla la un spectacol la Craiova, într-o pauză i s-a făcut rău și s-a prăbușit la pământ.

Fumatul, trei pachete pe zi, cele mai tari țigări de pe piață. Plus oboseala. Aveam atunci, în perioada aia, multe spectacole. Îmi luam concediu de la PRO, plecam peste tot în țară. Și fugeam după spectacol ca să prind știrile de dimineață, mă duceam direct în direct, mai băgam cafele, nesomn, mâncam prostii, a povestit Florin Busuioc.

Omul de televiziune spune că îi va rămâne toată viața recunoscător unui tânăr pe nume Bogdan, care și-a dat seama imediat ce se întâmplă și l-a resuscitat pe Florin Busuioc. A avut prezență de spirit și i-a salvat viața până la venirea echipajului de pe Ambulanță. Tânărul a știut ce să facă pentru că tatăl său îi murise în brațe, tot din cauza unui infarct. La acea vreme nu a știut cum să procedeze, dar a învățat și iată că a salvat o viață.

Florin Busuioc: M-am lăsat de fumat. E bine să ai încredere în medici

După experiența care l-a adus aproape de moarte, Florin Busuioc a renunțat la fumat și la consumul de cafea. Dacă înainte consuma câte 16 cafele pe zi, acum bea ocazional, de plăcere, fără nicio dependență. Omul de televiziune spune că este bine să ai încredere în medici.

Dacă ar putea da timpul înapoi, există ceva ce Florin Busuioc ar vrea să schimbe. Iată ce a spus prezentatorul rubricii Meteo din cadrul Știrilor Pro Tv:

Dacă aș putea da timpul înapoi, asta aș face. Nu cu dragoste, cu nu știu, ci doar asta, să nu mă apuc de fumat! Cu mâncarea, cu băutura o rezolvi, dar cu fumatul e cel mai periculos. Nu mai beau deloc. Nici înainte n-o făceam. Am avut o bere în frigider de la un Revelion la altul!, a mai spus Florin Busuioc.

Florin Busuioc este actor și prezentator tv al rubricii Vremea de la Pro Tv. În 2010, a fost desemnat de către Societatea Europeană de Meteorologie ca cel mai bun prezentator meteo al anului din Europa.

Comments are closed.