Știri

Florin Cîțu a fost ales președinte al PNL. A obținut 2878 de voturi

Congresul PNL l-a ales pe Florin Cîțu președinte al partidului. Actualul premier a obținut 60% din voturile exprimate.

Florin Cîțu este noul președinte al PNL

Congresul PNL a avut loc astăzi la Romexpo, unde au participat 5000 de delegați. Președintele Klaus Iohannis a fost și el prezent și a ținut un discurs care a durat 18 minute. Președintele a fost aplaudat de către Florin Cîțu și Rareș Bogdan, care s-au ridicat în picioare. Șeful statului a făcut apel la unitate.

Eu vă mulțumesc și vă doresc mult succes la acest Congres. Văd că sunteți energizați și așa este bine. La final trebuie să fim o echipă, a spus șeful statului Klaus Iohannis.

Ludovic Orban a ținut să îl felicite pe Florin Cîțu imediat după aflarea rezultatelor. Acesta a precizat că luni dimineața noul președinte va primi demisia sa, așa cum cere procedura.

„Încep prin al le mulțumi coligilor care mi-au acirdat învredeea în condițiile îm care s-a desfășurat acest congres. Îl felicit pe Florin Cîțu. Am apărat valorile liberale și am acționat pentru a pune în practică idealurile liberale, Vioi rămâne constat pentru apărarea valorilor liberale și voi contina să acționez așa cum am făcut-o”, a declarat Orban.

Florin Cîțu a făcut și el declarații în urma rezultatelor. El a ținut să precizeze că votul îl responsabilizează, însă nu este surpins deloc de decizia colegilor de partid.

”Dragi colegi, am spus de mai multe ori, acest vot mă onorează şi mă responsabilizează. În acelaşi timp,  trebuie să fiu sincer şi să vă spun că nu mă surprinde alegerea dummneavoastră, pentru că am spus din primul moment că echipa câştigătoare e singura soluţie pentru PNL.

În acelaşi timp, vă promit că voi fi preşedintele liberalilor, indiferent pentru cine aţi votat astăzi. De astăzi suntem un partid unit şi vom folosi toate resursele împotriva adversarului nostru politic, PSD. Această nu a fost doar o campanie, a fost o mişcare care începe cu PNL şi care va schimba România în bine. Vă mulţumesc tuturor şi împreună construim România liberală. Mulţumesc”, a declarat Cîţu de pe scena de la Romexpo.

Comments are closed.