Știri

Florin Cîțu, anunț important pentru români! Când se deschide sezonul turistic în țara noastră

Pandemia continuă să ne facă probleme și nu sunt semne că lucrurile ar reveni la normal prea curând. Deși numărul de infectări a început să scadă, autoritățile nu cred că situația se va remedia, dar încearcă să găsească soluții pentru a mulțumi pe toată lumea. Florin Cîțu a declarat că vrea să redeschidă turismul de la 1 iunie, dar totul depinde de cum evoluează campania de vaccinare.

Se redeschide turismul

Premierul Florin Cîțu a declarat miercuri că autoritățile doresc să redeschidă industria turismului la 1 iunie. Pentru ca această activitate să fie dusă la bun sfârșit, un comitet interministerial s-a reunit deja pentru a discuta soluții în acest sens. Premierul a explicat clar că totul depinde și de ritmul campaniei de vaccinare, pentru că scopul este ca la data de 1 iunie să fie vaccinați peste un milion de români.

Comitetul intersemestrial se gândește deja la modalitățile pentru redeschiderea HORECA, reluarea activității în domeniul turisitic, restaurante, terase. Au fost făcute deja mai multe propuneri în acest sens, care vor fi discutate în perioada următoare, în același timp cu analizarea situației epidemiologice din țara noastră.

Premierul Florin Cîțu a explicat că principala idee este ca românii să revină la vechile obiceiuri, să lucreze și să nu mai stea acasă, dar totul depinde de cât de mult înțeleg oamenii importanța vaccinului și pericolul pe care îl prezintă acest virus. Dacă românii nu sunt responsabli, orice încercare de revenire la normal este inutilă, pentru că virusul continuă să se răspândească.

„După ce avem aceste informații putem să vorbim mai mult, dar, când vom ajunge la 1 iunie și vom aveam 5 milioane de persoane vaccinate, putem să discutăm altfel despre situație. Dacă nu ne vaccinăm, orice scenariu pe care noi îl punem pe masă, va fi complicat să mergem cu el înainte”, a declarat premierul.

Șeful executivului a mai anunțat că în domeniul spectacolelor, vor fi organizate primele evenimente-pilot și în funcție de rezultatele acestora, se va lua o decizie.

Restricții de 1 mai

Premierul le-a transmis românilor să fie vigilenți în vacanța de 1 mai, în special cei care merg pe litoral. Oficialul a atras atenția asupra faptului că masca de protecție va fi în continuare obligatorie, chiar și de Paște și de 1 mai, chiar și pe litoral. Florin Cîțu susține că doar prin vaccinare putem scăpa de pandemie și îi încurajează pe români să se imunizeze.

Comments are closed.