Știri

Florin Cîțu, anunț important pentru români! Cresc salariile, pensiile și alocațiile de la 1 ianuarie

În țara noastră au avut loc multe scumpiri în ultima perioadă și românii trebuie să bage adânc mâna în buzunar dacă vor să-și plătească facturile sau să facă plinul la mașină. Se pare, însă, că ne așteaptă și ceva creșteri ale veniturilor în următoarea perioadă, așa cum a anunțat premierul țării, Florin Cîțu.

Florin Cîțu anunță creșteri majore

Premierul Florin Cîțu a fost ales președinte al PNL, în cadrul congresului organizat sâmbătă, 25 septembrie. În acest context, premierul României a făcut o serie de dezvăluiri importante în ceea ce privește pensiile, salariile și alocațiile românilor, vești pe care voiau să le audă de mult timp.

Premierul Florin Cîțu a anunțat, sâmbătă, că salariul minim, pensiile și alocațiile copiilor vor crește începând cu 1 ianuarie 2022. Premierul a precizat că nu se folosește de aceste creșteri pentru a lăsa o impresie bună după ce a câștigat funcția de președinte, nu le folosește ca instrumente politice, ci pur și simplu vrea să ajute țara să evolueze.

„De la 1 ianuarie şi pensii şi alocaţii, toate cresc de la 1 ianuarie, şi salariul minim. Şi aşa trebuie să se obişnuiască românii: de la 1 ianuarie, în fiecare an, veniturile acestora, pensii, alocaţii, salariul minim, cresc de la 1 ianuarie. Nu vom mai folosi aceste creşteri ca instrument politic”, a declarat Florin Cîţu.

Premierul a mai declarat că majorarea întotdeauna va fi mai mult decât inflaţia, ţinând cont şi de o creștere economică. Cât despre creștere, oficialul a spus că are în plan o creștere a salariului minim cu zece procente. În urmă cu ceva timp, declara că ar vrea mai multe creșteri, care să aibă loc la 1 noiembrie, respectiv 1 decembrie.

Creșteri și la pensii și alocații

Creșteri la fel de mari vor avea loc și alocațiile și pensiile, având în vedere că ultimele majorări au fost amânate din cauza problemelor pe care le avea bugetul României la acel moment.

Premierul Florin Cîțu a promis și că programul de guvernare va rămâne neschimbat, iar ordonanțele vor respecta ce s-a decis până în prezent, semn că românii nu vor fi afectați în niciun fel de schimbările care au loc la noi în țară în plan politic.

Comments are closed.