Știri

Florin Cîțu anunță noi relaxări: 1 iunie, 1 iulie și 1 august 2021

Premierul României a anunțat datele la care se vor lua noi măsuri de relaxare. Este vorba despre 1 iunie, 1 iulie, respectiv 1 august 2021. Florin Cîțu a precizat că valul trei al pandemiei de coronavirus a dispărut în țara noastră și că nu sunt șanse să revenim la ce a fost.

Florin Cîțu promite noi relaxări

O veste foarte bună pentru români! Urmează noi relaxări în România, care vor duce la starea de normalitate pe care o avem înainte de a apărea pandemia de coronavirus.

Autoritățile sunt mulțumite de cum se desfășoară campania de imunizare la virusul Sars Cov 2 și de aceea pregătește noi măsuri de relaxare a restricțiilor care au fost impuse pentru limitarea răspândirii virusului.

Florin Cîțu a anunțat în mod oficial, marți, 25 mai 2021, că urmează trei etape de relaxare. Este vorba despre 1 iunie, 1 iulie și 1 august.

Măsurile pentru 1 iunie vor fi discutate într-o ședință care ar urma să aibă loc la finalul acestei săptămâni.

De la 1 iunie facem relaxări. Am prezentat un calendar al relaxărilor pentru 1 iunie, 1 iulie, 1 august. Ne ținem de el. În ședința de joi sau vineri vom avea măsuri pentru 1 iunie. Dacă este nevoie să ajustăm și pentru celelalte perioade vom ajusta acum, a declarat Florin Cîțu.

Premierul României a spus că valul trei al pandemiei a dispărut și că rata de pozitivare are niște cifre foarte bune. El a precizat că accelerarea campaniei de imunizare din ultima perioadă a dat rezultate.

Florin Cîțu a declarat că autoritățile din România sunt pregătite în continuare pentru orice scenariu, dar că nu crede că ne vom mai confrunta cu perioade ca cele care au fost până acum.

Obiectivul campaniei de vaccinare e acela de a elimina pandemia, avem cifre foarte bune privind rata de pozitivare. Accelerarea campaniei de vaccinare din ultima perioadă a avut rezultate, valul 3 a dispărut. Nu avem niciun motiv să nu mergem cu măsurile de relaxare mai departe, a declarat Florin Cîțu la Radio Guerilla.

De 1 iunie, când se sărbătorește Ziua Internațională a Copilului va avea loc un maraton de vaccinare al adolescenților cu vârste cuprinse între 16-18 ani.

Comments are closed.