Știri

Florin Cîțu, anunțul zilei despre economia României! Ce se întâmplă cu taxele

Florin Cîțu vine cu vești bune pentru români. Premierul spune că economia României merge într-o direcție bună, că a fost recuperată pierderea de anul trecut, și mai mult decât atât, suntem peste PIB din 2019.

Anunțul zilei despre economia României

Premierul a spus că țara noastră a înregistrat o creștere economică de 13,6%, astfel fiind recuperată pierderea de anul trecut, ceea ce este o performanță pe care nu multe țări din Uniunea Europeană au reușit-o. Peste toate, a fost depășit și produsul intern brut din 2019, a mai spus Florin Cîțu.

Ăsta era pentru mine pragul pe care trebuia să îl depăşim pentru că 2019 a fost un an întreg bun, un an în care economia a funcţionat fră niciun fel de perturbări şi vroiam să văd dacă am depăşit şi am depăşit acea perioadă, deci asta înseamnă că avem o capacitate de producţie în economie care s-a păstrat sau am reuşit să o păstrăm împreună după 2020 când a fost un an dur, a declarat Florin Cîțu potrivit news.ro.

Tot premierul a spus că așteaptă detaliile creșterii economice. Declarațiile au fost făcute în cadrul consultărilor desfășurate online, marți, 24 august, cu reprezentanții Coaliției pentru Dezvoltarea României.

Ce se întâmplă cu taxele din România

Florin Cîțu a mai atins un punct important, de mare interes pentru toți românii. El a precizat că România va avea același sistem fiscal până în anul 2024 și nu se pune problema creșterii de taxe.

Pe de altă parte, există câteva modificări care se vor face în Codul Fiscal, despre care Cîțu spune că sunt foarte bune.

În ceea ce privește creșterea prețurilor la energie și la materiale de construcție, Premierul României spune că se gândește la soluții.

Propunerea noastră şi cred că aţi văzut în dezbatere publică propunerea este ca de acum încolo să ţinem cont atât de creşteri, cât şi de scăderi de preţuri şi aceste contacte vor fi modificate în funcţie de ce se întâmplă cu preţurile pe piaţă, a mai spus oficialul.

Precizările au fost făcute în contextul în care au crescut prețurile la energie electrică cu 13%, de la 1 iulie, pentru românii care nu au semnat un contract pe piața liberă.

Comments are closed.