Știri Sănătate

Florin Cîțu, declarații importante despre lockdown. Când scăpăm de pandemie

Situația din țara noastră este în continuare una dificilă și încă trebuie să respectăm mai multe restricții importante. Deși autoritățile asigură că nu se gândesc la încă un lockdown pentru România, oamenii se tem că ar putea fi ținuți din nou în case mult timp. Premierul Florin Cîțu a abordat din nou acest subiect pentru a le explica românilor cum stau, de fapt, lucrurile.

Florin Cîțu elimină posibilitatea unui lockdown

Florin Cîțu a vorbit din nou despre subiectul unei carantine totale, de care toată lumea se teme și speră să scape, având în vedere că am mai trecut deja printr-o astfel de experiență. Premierul a explicat că economia are nevoie să revină pe poziții și un alt lockdown nu ar aduce avantaje în acest sens.

Cu toate acestea, oficialul subliniază faptul că, pentru o economie sănătoasă, este nevoie de oameni sănătoși, care să poată munci și să gestioneze așa cum trebuie domeniul economic. Astfel, este nevoie de respectarea în continuare a măsurilor impuse de autorități, pentru a ne asigura că situația evoluează cum trebuie și ne apropiem mai repede de viața normală.

”Este foarte important să avem companii sănătoase. Pentru mine important este – şi am spus de multe ori că nu doresc să mai avem un lockdown, că putem să avem şi o economie deschisă, în majoritatea ei, şi să ne luptăm şi cu pandemia. Şi până acum am reuşit. Ai nevoie de economie sănătoasă, dar ai nevoie şi de oameni sănătoşi pentru a avea o economie puternică”, a declarat premierul.

Premierul a explicat că sunt două lcururile pe care le-a făcut statul anul trecut, când a izbucnit pandemia de coronavirus: a injectat lichiditate în economie, dar a şi modificat legislaţia care ajută compainile româneşti să se capitalizeze. Mai mult, premierul susține că, în ceea ce privește Bursa de la București, rulajul acesteia a crescut, fiind o veste bună.

Când scăpăm de pandemie

Cercetător la Universitatea Cambridge, geneticianul Mircea Iliescu atrage atenția asupra faptului că pandemia nu va fi combătută prea curând. Motivul pare a fi faptul că, deși unele state sunt în plină campanie de vaccinare, multe țări nu au acces încă la vaccin, ceea ce complică lucrurile.

Mai mult, pot apărea noi tulpini în anumite zone, ce se pot extinde rapid. Specialistul susține că nici anul viitor nu vom scăpa de pandemie, dar cel puțin se vor mai liniști lucrurile.

„Nu scăpăm de pandemie nici măcar anul viitor”, atenţionează Iliescu.

Comments are closed.