Știri

Florin Cîțu dezvăluie noile măsuri de la 1 iunie. Ce relaxări au loc

Relaxările reprezintă unul dintre cele mai discutate subiecte ale momentului. După o lungă perioadă de timp în care românii au fost nevoiți să respecte mai multe restricții, a venit momentul să aibă parte de mai multă libertate. După relaxarea de la 15 mai, urmează runda a doua la 1 iunie, care este la fel de așteptată ca prima.

Florin Cîțu anunță alte măsuri de relaxare

Premierul Florin Cîțu a efectuat o vizită la Centrul de vaccinare de la Circul Metropolitan București, de unde a ținut și o conferință de presă în care a vorbit despre cele mai importante aspecte ale momentului. Astfel, premierul a precizat că rata de infectare scade și că vor fi prezentate curând noile relaxări de la 1 iunie, mai exact săptămâna viitoare.

Dacă situația evoluează așa cum trebuie și numărul de infectări scade, în timp ce al vaccinărilor crește, relaxările vor continua, ceea ce înseamnă că ne apropiem cu pași repezi de viața normală, de dinainte de pandemie.

„Săptămâna viitoare vom prezenta măsurile cu care vom intra de la 1 iunie. Vom avea mai multe date şi le vom prezenta pe cele pe care le vom lua de la 1 iunie, dar hotărârea CNSU aprobată săptămâna trecută arată clar direcţia în care mergem. Dacă avem elemente care să ne permită să venim şi cu alte relaxări, le vom face. (…) Nu vom renunţa la nimic. Pornim de acolo şi eu mă uit doar la partea mai bună, ce să adăugăm la hotărârea CNSU, nu să mai scoatem de acolo. România merge într-o direcţie şi nu se poate întâmpla altceva”, a spus Cîţu.

Premierul a explicat clar că se va merge în această direcție cu relaxările și că, atâta timp cât campania de vaccinare continuă în mod pozitiv, nu este nimic care să oprească revenirea la viața normală. Întrebat dacă România va ajunge la 5 milioane de persoane vaccinate până la 1 iunie, premierul a explicat că relaxările nu constau într-un număr fix.

Relaxările de la 1 iunie

Președintele a vorbit despre anumite restricții care vor fi relaxate de la 1 iunie. Astfel, de la această dată va crește numărul participanților la nunți, precum și al celor care merg la sală, dacă managerii asigură că sunt vaccinați.

  • Nunțile, botezurile, mesele festive se pot organiza în exterior cu maximum 70 de persoane, iar în interior cu maximum 50 de persoane. Dacă organizatorul garantează că toate persoanele sunt vaccinate se renunță la restricționarea numărului de participanți.
  • Similar, la sălile de sport, numărul de participanți e restricționat, dar dacă managerul garantează că sunt toate persoanele vaccinate, numărul de participanți poate să crească.

Comments are closed.