Știri

Florin Cîțu nu renunță la carantina de noapte, deși este optimist: “Ce a fost mai greu, a trecut!”

Pandemia ne-a schimbat viețile și continuă să provoace pagube mari, la un an de la debutul ei în țara noastră. Situația este în continuare foarte dificilă și măsurile continuă să fie unele dure. Premierul este optimist în ceea ce privește sfârșitul pandemiei, care crede că este tot mai aproape, dar nu se gândește să renunțe la carantina de noapte și nici să relaxeze vreuna dintre restricții.

Florin Cîțu, vești bune pentru români

Florin Cîțu a vorbit despre pandemie și a venit cu vești bune pentru români. Premierul țării a declarat că pandemia a intrat pe o pantă descrescătoare și că ce a fost mai rău a trecut. Oficialul se bucură de faptul că este prima dată când se poate vorbi despre sfârșitul pandemiei, la mai bine de un an de la începutul acestei crize sanitare și are încredere că românii vor fi în continuare responsabili și vor înțelege că trebuie să fie vigilenți, pentru că valul trei încă nu a trecut.

Florin Cîțu a explicat că vaccinarea este cheia pentru o viață normală, nu un moft sau vreun plan al autorităților și speră că se vor implica în această campanie atât reprezentanții bisericii, cât și autoritățile locale. Premierul cere să fie organizate evenimente de vaccinare în fiecare săptămână, așa cum au avut loc la Timișoara și urmează să fie organizate și în Capitală. Chiar dacă unii sunt încă pesimiști, el continuă să fie optimist și să aibă încredere în medicină.

“Acum suntem, în ceea ce priveşte pandemia, pe o pantă descrescătoare a acestui val 3 şi trebuie să consolidăm în această perioadă. Trebuie să fim vigilenţi, nu a trecut valul trei. Ce a fost mai greu a trecut. A contat şi modul cum aţi ajutat şi dumneavoastră la respectarea regulilor”, a afirmat Cîţu, la videoconferinţa cu prefecţii.

Premierul nnu renunță la carantina de noapte

Întrebat dacă are de gând se ridice carantina de noapte, Cîțu a explicat că nu poate fi vorba de așa ceva, pentru că riscurile încă sunt ridicate și nu ne putem lăsa influențați de o scădere a numărului de cazuri. Premierul îi încurajează pe români să se vaccineze dacă vor să revină la obiceiurile de dinainte de pandemie.

El a explicat clar că nu se poate vorbi despre relaxarea restricțiilor până la 1 iunie, termenul la care toți visează. Dacă vaccinarea decurge bine, ne așteaptă o vară fără restricții.

„Avem un obiectiv important, la 1 iunie să avem cinci milioane de persoane vaccinate. Dacă vrem în vacanţe, la concerte, la plajă trebuie să ne vaccinăm. În acest moment nu putem vorbi despre relaxarea măsurilor din timpul nopţii”, a spus Florin Cîţu.

Comments are closed.