Știri

Florin Cîțu răspunde la acuzațiile lui Dan Barna. Cum stă, de fapt, România la capitolul vaccinare

Demiterea lui Vald Voiculesu de către premierul Florin Cîțu a provocat un întreg scandal în lumea politică. După această veste importantă, Dan Barna a început să facă diferite afirmații și acuzații la adresa premierului, la care acesta a oferit și un răspuns. Află în ce stadiu este România din punct de vedere al vaccinării, comparativ cu alte state.

Dan Barna nu îl mai susține pe Cîțu

Demiterea lui Vlad Voiculescu a provocat numeroase controverse și se pare că mai multe schimbări ar putea avea loc. Dan Barna a declarat că premierul este responsabil de gestionarea campaniei de vaccinare, dar acesta îi pune în cârcă responsabilitatea ministrului tocmai demis.

Astfel, Barna a declarat că vaccinarea în România ar avea o evoluție defectuoasă și lucrurile par să stea pe loc, pe motiv că țara noastră s-ar afla pe locul 25 sau 27 în ceea ce privește numărul de persoane imunizate. Politicianul a explicat că lucrurile au stat ceva mai bine la început, dar acum ar fi scăpat de sub control.

Faptul că stăm de săptămâni întregi într-un balet politic fără să fim atenți, fără să vedem un sprijin al premierului, este o problemă dramatică, pe care vrem să o clarificăm în cadrul coaliției. Spun asta pentru că i se reproșează lui Vlad Voiculescu lucruri pe care nu le-a avut niciun moment în control. Campania de vaccinare este coordonată direct de către premierul României, campania de vaccinare este decisă de către premierul României și faptul că suntem pe unul din ultimele locuri, 25 din 27 la nivelul Europei, în condițiile în care am pornit foarte bine și am fost în primele zile sus, nu arată nici performanță și nici înțelepciune strategică”, a spus Barna.

După aceste afirmații făcute de către co-președintele Alianței USR-PLUS, Ro-Vaccinare a venit cu o reacție care îl contrazice pe acesta: România este în topul țărilor UE la campania de vaccinare, fiind pe locul 4 la persoanele vaccinate cu ambele doze și pe locul 7 la totalul dozelor administrate.

Florin Cîțu, adevărul despre vaccinare

Florin Cîțu a explicat clar pe pagina sa de Facebook că România se află, de fapt, pe locul 4, repectiv 7 la capitolul vaccinare, dintre toate statele din Uniunea Europeană. Astfel, premierul are încredere în vaccin și susține că românii sunt tot mai aproape de revenirea la normalitate.

Premierul le-a transmis tuturor să se vaccineze și i-a încurajat în acest sens, explicând că întoarcerea la viețile normale depinde doar de noi și de cum gestionăm noi lucrurile.

Suntem tot mai aproape de revenirea la normalitate. România ocupă locul 4 în topul țărilor din UE privind persoanele vaccinate anti-COVID cu ambele doze. Avem un nou record de vaccinări în ultimele 24 de ore: 76.590 de persoane. Au fost deschise noi fluxuri și capacitatea de vaccinare în România depășește 115.000 de persoane pe zi.
Vă încurajez pe toți să vă vaccinați! Cu toții vrem să scăpam de pandemie și să ne întoarcem la viețile de dinainte. Revenirea la normalitate este la îndemâna noastră și ține de fiecare dintre noi”, a scris premierul pe Facebook.

Comments are closed.