Știri

Florin Cîțu: ”Școlile nu se închid. Le transmit bucureştenilor să nu asculte scenarii”

Se închid sau nu școlile în Capitală? Autoritățile se contrazic în declarații cu privire la măsurile ce se vor lua în aceste condiții epidemiologice. Ministrul Educației a declarat că școlile nu se vor închide, iar prefectul Capitalei a spus că, potrivit ordinului comun, de miercuri școlile ar trebui să treacă în online. Pe de altă parte, premierul Cîțu a declarat că școlile nu se închid și i-a sfătuit pe bucureșteni să nu asculte scenariile.

Ce se întâmplă cu școlile din Capitală

Declarații contradictorii pe subiectul școlilor și a cursurilor în condițiile în care situația epidemiologică este îngrijorătoare în Capitală. Prefectul Capitalei a spus că, potrivit ordinului comun, de miercuri școlile ar trebui să treacă în online. Pe de altă parte, Ministrul Educației a spus clar și răspicat că școlile nu se vor închide decât în localitățile care intră în carantină.

Nu accept să se închidă școlile și să rămână toate celelalte deschise! Când se intră în carantină, închidem și școlile. Până atunci, suntem consecvenți principiului că școlile se închid, a declarat Ministrul Educației.

Peste toate, premierul Florin Cîțu a declarat că unitățile de învățământ rămân deschise și le-a transmis bucureștenilor să nu plece urechea la scenariile care se fac pe acest subiect.

Le transmit bucureştenilor să nu asculte scenarii. Să ignore scenariile şi să aştepte decizia.Această cifră reprezintă una dintre cifrele pe care le luăm în calcul atunci când discutăm carantinarea sau nu a unei localităţi. Niciodată nu s-a carantinat doar la 6 la mie, de fiecare dată sunt şi alte informaţii pe care le luăm în calcul, a declarat premierul Cîțu.

Prefectul Capitalei: Bucureștiul nu va fi carantinat

Prefectul Capitalei a declarat că miercuri, 24 martie 2021, cel mai probabil, va fi convocat Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență. Alin Stoica a spus că Bucureștiul nu va fi carantinat, că așteaptă propuneri de la Ministerul Sănătății și că a dispus înăspirea amenzilor.

La acest moment am dispus deja înăsprirea controalelor și căutăm baza legală pentru a suspenda activitatea celor care nu înțeleg să respecte restricțiile
Închiderea mall-urilor? Nu am încă o recomandare. Aștept recomandări
Bucureștiul are cam 25% din economia națională, trebuie luate în considerare toate aceste elemente, a declarat prefectul Capitalei.

Prefectul Capitalei a declarat că indicele de coronavirus a urcat la 6,22 la mia de locuitori, în București.

Comments are closed.