Știri

Florin Cîțu spune clar: Urmează sau nu un lockdown care va paraliza România

În contextul creșterii alarmante a cazurilor de infectare cu coronavirus, Florin Cîțu a făcut precizări importante ce vizează viitorul apropiat. Premierul României a spus clar că nu vom avea un alt lockdown și a făcut, din nou, apel la populație să respecte regulile de protecție și distanțare fizică.

Florin Cîțu despre un posibil lockdown în România

Premierul a scris pe Facebook că multă lume întreabă dacă România va intra într-un nou lockdown și că răspunsul lui este clar NU. În aceeași postare, Florin Cîțu  a precizat că a crescut numărul paturilor din spitale și că în perioada următoare, numărul persoanelor imunizate zilnic va ajunge la 80.000.

Fac apel la români să respecte măsurile de protecție. Numai așa vom trece cu bine peste această perioadă. Obiectivul meu este ca prin vaccinare să reducem numărul de infectări. În perioada următoare numărul persoanelor imunizate zilnic va ajunge la 80 de mii. Multă lume întreabă dacă vom ajunge din nou în lockdown. Răspunsul meu foarte clar este că NU, a scris Cîțu pe pagina de Facebook.

Situația este îngrijorătoare la nivel de țară. Mai multe localități au intrat în scenariul roșu, după ce au depășit rata de infectare de 3 raportat la mia de locuitori. Acolo s-au închis restaurantele, barurile, cafenelele, sălile de spectacole, cinematografele și sălile de jocuri.

Italia se pregătește să intre în carantină, chiar de Paște

În scenariul roșu mai este Brașovul, Timișoara, Timiș, Cluj, Constanța, Hunedoara, Sălaj, Ilfov. Cele mai multe cazuri noi de infectare cu virusul Sars Cov 2 au fost în București, Timiș și Ilfov.

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este calculat de către Direcțiile de Sănătate Publică, la nivelul Municipiului București și al județelor.

Bilanțul cazurilor de coronavirus, sâmbătă, 20 martie 2021

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, în urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 6.096 cazuri noi de persoane infectate cu virusul Sars Cov 2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

În afară de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 1.136 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Comments are closed.