Știri

Fotbalist de la Dinamo prins dopat după meciul cu FCSB

Un fotbalist de la Dinamo ar fi fost prins dopat după meciul cu FCSB. Este vorba despre Magaye Gueye care ar fi fost depistat sub influența drogurilor la testarea după meciul cu FCSB, din 10 februarie, în Optimile Cupei României.

Fotbalist de la Dinamo prins dopat

Este mare vâlvă în fotbalul românesc, după ce un dinamovist ar fi fost prins dopat, scrie DigiSport.ro. Magaye Gueye ar fi fost depistat dopat cu cocaină pe 10 februarie, după meciul cu FCSB. Atacantul senegalez riscă să fie suspendat timp de doi ani și a doua probă va arăta faptul că a consumat substanțe interzise.

”Dacă sunt descoperite substanţe cuprinse în lista substanţelor şi metodelor interzise (conform anexei A din regulamentul FIFA de control doping), pentru care se poate produce proba că acestea nu au fost destinate creşterii performanţei sportive, se va aplica cel puţin un avertisment pentru prima abatere şi o suspendare pentru doi ani, în caz de recidivă. A treia abatere va fi sancţionată cu suspendare pe viaţă”, se arată în regulament.


Shakira i-a dat fatala lui Pique. Nimeni nu se astepta sa se razbuna așa>>>>

Sportivul riscă suspendarea, însă clubul nu va avea probleme. Regulamentul spune că un club este penalizat doar dacă în interiorul său sunt descoperite mai multe cazuri de sportivi dopați.

Cocaina și efectele dopajului

Conform specialiștilor, cocaina este pe lista substanțelor interzise de WADA (Agenția Mondială Antidoping), inclusă în categoria stimulentelor nonspecifice. Cocaina este preparată din frunze de coca, o plantă care se găsește în America de Sud, se găsește cel mai des sub formă de praf alb. Ea se poate priza, fuma sau injecta.

Doctorul Gary Wadler, profesor la Facultatea de Medicină din cadrul Universității New York, spune că efectele se simt imediat în creier. Cocaina este cunoscută pentru faptul că distorsionează percepția asupra realității. De exemplu, sportivul care o consumă poate avea senzația că nu mai simte oboseala și că se descurcă mai bine pe traseu.

Comments are closed.