Știri externe

Frați până la moarte. Doi copii au fost găsiți pe fundul lacului, ținându-se de mână

O întâmplare extrem de tragică a avut loc în Turcia. O familie de cinci persoane a pierit în apele unui lac, în timp ce se aflau la o petrecere. Cel mai surprinzător lucru a fost că doi dintre ei, un băiat de 3 ani și sora lui de 9 ani au fost găsiți pe fundul lacului într-o ipostază emoționantă și dureroasă: se țineau de mână.

Au murit ținându-se de mână

Marea tragedie a avut loc la barajul Derinoz, lângă orașul Amasya, din Turcia. Acolo, o familie se distra cu ocazia zilei de naștere a băiețelului de 3 ani, Levent Cenik. Presa turcă relatează că băiatul a căzut în apă, iar sora lui de 9 ani, Havvanur Cenik, a sărit în apă să-l salveze. Alte rude s-au aruncat și ele în apă după cei doi copii, pentru a-i salva și au avut parte de același sfârșit tragic.

Bunica celor doi, Sultan, în vârstă de 50 de ani, unchiul Emrullah, în vârstă de 19 ani, și mătușa Elif Semiz, în vârstă de 28 de ani, au sărit și ei pentru a-i salva pe micuți și au fost și ei înghițiți de ape. Trecătorii care au văzut ce se petrece au sunat rapid după ajutoare, dar intervenția lor nu a mai putut face nimic pentru niciunul dintre ei.

Părinții își plâng copiii

Echipele de căutare și salvare au ajuns rapid la locul accidentului, dar nu au mai putut face nimic. Potrivit salvatorilor, trupurile neînsuflețite din Levent și Havvanur, cei doi frați de 3 și 9 ani, au fost găsite încă ținându-se de mână. Se pare că fetița ar fi reușit să-l ia de mână pe fratele ei și nu i-a mai dat drumul până în ultima clipă, lucru ce i-a emoționat teribil și pe salvatori.
„Am găsit-o pe Elif Semiz la trei metri de locul unde a avut loc incidentul, iar bunica, Sultan Cenik, în punctul care dă spre zidurile barajului. După un timp, copiii au fost găsiți la o adâncime de 10 metri. Doi dintre copii erau unul lângă altul și au fost scoși din apă ţinându-se de mână. Am trăit din plin acest incident și suntem devastați ca echipă. Pe unchi l-am găsit la aproximativ șase metri distanță”, a declarat reprezentantul pompierilor.
Părinții copiilor au fost devastați de durere la înmormântarea de a doua zi. Nu și-au putut stăpâni nicio clipă lacrimile și au suferit la căpătâiul celor doi micuți. Toată viața vor trăi cu amintirea lor și niciodată nu se vor vindeca.

 

Comments are closed.