Știri

Fraudă la examenul de Bacalaureat, subiecte postate online. Ministrul Educației anunță sancțiuni

A fost fraudă la examenul de Bacalaureat, sesiune de toamnă 2021. Atât subiectele și rezolvările au apărut pe câteva grupuri de Facebook chiar în timpul în care elevii susțineau prima probă. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a anunțat că se fac cercetări pentru a se afla câți elevi au făcut obiectul acestei fraude. Ei vor fi sancționați.

Fraudă la Examenul de Bacalaureat din sesiunea de toamnă

Se pare că mai multe poze cu subiecte și rezolvări au apărut pe grupul Bacalaureat 2021, chiar în timpul în care elevii erau în sălile de examen, adică înainte de orele 12.00.

Fraudă la examenul de Bacalaureat. Ministrul Educației anunță sancțiuni

Informațiile acestea au ajuns și la urechile Ministrului Educației care promite sancțiuni.

Iată ce a declarat Sorin Cîmpeanu despre această fraudă:

Este vorba de o fraudă, în mod clar, care va fi sancționată. Elevii vor fi eliminați din examen și nu vor mai avea dreptul să participe. Se fac verificări atât cât se pot face într-o școală. Profesorii au posibilități limitate de a verifica fiecare elev. Candidații sunt deja identificați și vor fi eliminați cu siguranță. Dacă au putut să prevină și nu au făcut-o, și ei vor fi sancționați. 5 județe, 5 săli de clasă, a spus Cîmpeanu la Digi24.

Ministrul Educației a precizat se derulează acțiuni în centrele de examen pentru a se afla câți elevi au făcut obiectul acestei fraude.

29 de elevi au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă la proba obligatorie a profilului din cadru sesiunii de toamnă a examenului maturității.

Potrivit datelor prezentate de Ministerul Educației, din totalul de 25.556 de absolvenți de liceu înscriși la Bac, 4.721 nu s-au prezentat.

Miercuri, 18 august, a fost proba la alegere a profilului și specializării, iar joi, 19 august este proba la Limba și literatura maternă.

Când se afișează rezultatele la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului

Afişarea primelor rezultate, prin anonimizarea numelui şi a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecţia datelor – RGPD/GDPR), va avea loc în data de 31 august (până la ora 12,00).

Elevii care nu vor fi mulțumiți de rezultatele obținute pot depune contestații. Potrivit Ministerului Educației, contestațiile pot fi depuse în ziua în care se anunță rezultatele, în intervalul orar 12.00 – 18.00, atât în format fizic, cât și în format electronic.

Comments are closed.