Știri externe

Furtuna Christoph în Marea Britanie: Alerte severe de inundații, temperaturile scad până la -10C

Furtuna Christoph a făcut ravagii în Marea Britanie. Meteorologii au anunțat vești proaste: temperaturile sunt în continuă scădere până la -10C.

Au fost mobilizate doate serviciile de urgență, care continuă să lupte împotriva efectelor ulterioare ale furtunii Christoph. Mai multe comunități din Anglia au fost obligate să-și abandoneze casele în timp ce trei avertismente de pericol pentru viață rămân în vigoare.

Trei zile cu ploi cât două luni

Cantitatea de precipitații adusă de Furtuna Christoph în Marea Britanie în doar 3 zile reprezintă echivalentul a două luni de ploaie. Asupra Angliei s-au abătut și vânturi de zăpadă și furtună. O mulțime de familii îngrozite și-au pierdut locuințele, fiind găzduite în cazarea temporară, în timp ce echipajele de salvare și-au riscat viața pentru a-i salva pe cei afectați de inundațiile fulgerătoare.

Opt străzi au fost brusc înghițite de apă în Skewen, în sudul Țării Galilor. Apa decolorată amestecată cu nămol în zona Goshen Park a determinat autoritățile să speculeze că o creștere a presiunii a fost prea mare pentru funcționarea minelor ruginite, relatează Mirror.

Echipajele de urgență continuă să intervină în comunitățile din zonele din Cheshire, unde au fost evacuați peste 150 de locuitori, au spus polițiștii.

Un purtător de cuvânt al Cheshire Constabulary a declarat că alte 100 de persoane au fost evacuate în Warrington și patru în Farndon.

„În timp ce ploaia abundentă s-a oprit și apele inundațiilor scad, o serie de alerte de inundații și închiderea drumurilor rămân la locul lor și îi îndemnăm pe oameni să fie conștienți de acestea și să călătorească numai dacă este absolut esențial.

“Dacă trebuie să ieșiți, vă rugăm să aveți grijă suplimentară și să acordați mai mult timp pentru aceasta, deoarece există riscul inundațiilor de apă de suprafață și a resturilor legate de vreme în anumite locuri”, a declarat superintendentul Julie Westgate. transmite Mirror.

Un total de 163 de avertismente de inundații și 158 de alerte sunt în vigoare în toată Anglia pentru vineri, șapte avertismente și 19 alerte în Țara Galilor. Patru alerte de inundații au fost emise de Agenția Scoțiană pentru Protecția Mediului.

Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Leave a reply

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *