Știri

Furtună devastatoare în Capitală. Ce anunță meteorologii pentru astăzi

A fost furtună devastatoare în Capitală, iar sute de oameni au rămas fără curent electric, în orașul Voluntari. Ploaia însemnată cantitativ, însoțită de tunete și fulgere a transformat vremea în una specifică mijlocului verii. Mai rău a fost că pentru cei care au rămas și fără electricitate. În continuare, prognoza meteo anunță vreme capricioasă.

Furtună cu tunete și fulgere în Capitală

Capitala a fost sub imperiul ploii luni seara, iar mai multe cartiere din Capitală au fost inundate. Ploaia a început brusc și a ținut vreme de câteva zeci de minute timp în care a făcut prăpăd în jur.

Meteorologii anunță, în continuare, precipitații și cer înnorat. Marți, 16 martie 2021, vremea se menține închisă și va ploua în majoritatea regiunilor din țară. Averse însemnate cantitativ se vor semnala în zona de est, centrul, sudul țării, dar și în zonele montane.

Izolat, vor fi condiţii de polei. În zona de munte va ninge şi va continua să se depună strat de zăpadă local consistent.

Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu intensificări în majoritatea regiunilor, dar mai ales la munte, cu viteze în general de 50…70 km/h, iar la peste 1500 m altitudine, cu precădere în masivele sudice, vor fi rafale de peste 80 km/h şi ninsoarea va fi viscolită. Temperaturile maxime, sub normele perioadei, vor fi cuprinse între 1 şi 10 grade, iar cele minime se vor situa, în general, între -2 şi 3 grade.

Prognoza meteo în București

Și în Capitală vremea se va menține închisă și rece. Vântul va sufla slab până la moderat și va mai ploua moderat cantitativ. Temperatura maximă se va situa între 7-8 grade, în timp ce temperatura minimă nu va depăși 3 grade Celsius.

Vremea va continua să fie capricioasă și în următoarele zile, când se vor semnala temperaturi scăzute pentru această perioadă, dar și precipitații sub formă de ploaie.

În Moldova, în Transilvania și în zona de munte se anunță ninsori abundente. Stratul de zăpadă nou depus va fi unul consistent. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 și 9 grade Celsius, în timp ce minimele nu vor depăși 3 grade Celsius.

Comments are closed.